HÍREK

18 évesen egy üdülőt is vásárolt Kičura fia

18 évesen egy üdülőt is vásárolt Kičura fia
Mészáros Richárd
2020. 03. 23., h – 13:28

18 évesen egy üdülőt is vásárolt Kičura fia
Friss ikon
Off

Törzs

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Kajetán Kičura, az Állami Tartalékalap igazgatójának 20 éves fia a napokban két lakást is vásárolt Pozsony belvárosában, jelzáloghitel nélkül.

Kajetán Kičura

Kičura fia két lakást is vásárolt Pozsony belvárosában

Pozsony |

Kajetán Kičura, az Állami Tartalékalap elnökének húszéves fia két lakást is vásárolhatott Pozsony belvárosában akkor, amikor az apja újonnan alapított cégektől vett védőfelszereléseket az állam számára.

Az Állítsuk meg a korrupciót alapítvány most arról számolt be a Facebookon, hogy a két lakáson kívül egy dévényi (Devín) hétvégi ház is van az 1999-ben született Krištof Kajetán Kičura nevén. Az üdülőt még 18 évesen vásárolta a fiú, szintén jelzáloghitel nélkül.

Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök a kormányülésen felkérte a gazdasági minisztert, hogy indítványozza Kičura menesztését. Utóbbi nem élvezi az új kormány bizalmát. Matovič szerint a tartalékalap elnöke gazdasági kárt okozott, emellett a közérdeket és a lakosság egészségét is veszélyeztette. A miniszterelnök azt szeretné, ha a rendőrség vizsgálja meg a Kičura által aláírt szerződéseket. Kičura korábban bíróként dolgozott és sajtóinformációk szerint Robert Ficonak, a Smer elnökének közeli ismerősi körébe tartozik.

Ugyancsak az Állítsuk meg a korrupciót alapítvány derítette ki azt is, hogy miközben egy norvég cég valamivel kevesebb, mint 4 euróért kínált fel az országnak FFP3-as védőmaszkokat, a Kičura vezette alap 16 euró 58 centes darabárért vásárolt több százezer ilyen eszközt. A tartalékalap más védőfelszerelést is jelentősen túlárazottan vásárolt. A civilszervezet szerint több mint ötmillió eurós túlárazásról lehet szó

Bevezető
Pozsony |

A két pozsonyi lakás mellett egy dévényi (Devín) üdülő tulajdonosa is Krištof Kajetán Kičura, az Állami Tartalékalap elnökének húszéves fia.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

%d blogger ezt szereti: