Search by category:
Egyéb kategória

Így oltakozott a magyar – Müller Cecília anyaga a Covid-számokkal

Így oltakozott a magyar – Müller Cecília anyaga a Covid-számokkal
Sudár Éva
2021. 11. 25., cs – 10:03

2021. november 25., csütörtök – 10:14
Friss ikon
Off

Törzs

Az oltakozás ütemét heti bontásban lehet követni, ebből látszik, hogy a Pfizer végig vezetett, de az is, hogy a Sinopharm és a Sputnik 2021 nyolcadik, illetve tizenegyedik hetétől hogyan emelte meg a görbét a Magyarországon. Egy biztos: a huszadik hét a vízválasztó, onnantól gyakorlatilag ellaposodik a görbe. Az ötmilliós oltottságot ekkor érte el Magyarország, a hatmillióhoz (tehát a plusz egymillióhoz) innentől több mint huszonöt hét kellett. Azt is mondhatnánk, hogy aki Magyarországon be akarta oltatni magát, az a 20. hétig (május közepéig) ennek jelét adta és megtette. Utána már csak nehezebben ment a meggyőzés, de egymillió embert azért sikerült az oltópontokra elvinni.  

Müller Cecília anyagában van még grafikon, amely európai összehasonlításban mutatja a magyar adatokat. (Ebben egyébként Szlovákia számai is láthatók). Az első oltásoknál azt látni, hogy Magyarországon a keleti vakcinál a statisztikát javítják, de a 100 ezer lakosra vetített átoltottságot tekinve így is a lista utolsó harmadában szerepel Magyarország és Szlovákia is. Bulgária a sereghajtó.  

Ide kapcsolódik, hogy A héten újabb, majdnem 240 ezer adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra. A két vállalat által fejlesztett oltóanyagból így már mintegy 11 millió érkezett az országba. A vállalat 2020. december 26. óta heti rendszerességgel szállítja Magyarországra a Comirnaty oltóanyagot; a mostani volt a 49. szállítmány – írta a Pfizer. A cég az első negyedévben több mint 1,5 millió adag, a második negyedévben – jelentősen megnövelve a dózisok számát – több mint 4,6 millió adag, a harmadik negyedévben pedig 3,2 millió adag vakcinát szállított Magyarországra.   

De ami a legfontosabb: ez volt az utolsó, Magyarországra érkező Pfizer-szállítmány.  

Bevezető

Müller Cecília országos tiszti főorvos a szakmának küldött egészen részletes anyagot a Covid-járvány eddigi számairól – olyanokat, amelyeket a nagyközönség sem ismerhet nagyon. Ilyen részleteiben biztosan nem. A Győri Új Szóhoz is eljutott ez az anyag, így mostantól folyamatosan közlünk belőle részleteket.  (2. rész) 

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sudár Ágnes

Read More

Post Comment