HÍREK

Eddig egy új fertőzött Szlovákiában, újabb orvosok kerültek karanténba

Eddig egy új fertőzött Szlovákiában, újabb orvosok kerültek karanténba
Mészáros Richárd
2020. 03. 23., h – 11:40

Igor Matovič
Friss ikon
On

Törzs

A válságstáb ülése után Igor Matovič (OĽaNO) arról beszélt, hogy tízszeresére növelné az egy nap elvégzett tesztelések számát, így az eddigi 300 teszt helyett 3 ezret végeznének el naponta.

A kormányfő továbbá arról is beszámolt, hogy szeretne megbízható teszteket beszerezni, elmondása alapján ugyanis a gyorstesztek haszontalanok. Az, hogy Szlovákiának sikerült-e hozzájutni 200 ezer minőségi teszthez, még ma, de legkésőbb holnap kiderül.

Jelenleg 13 000 teszt áll rendelkezésre, további 19 000 darabot rendeltek, ezeknek a napokban kellene megérkezniük.

A miniszterelnök kijelentette: az egészségügy-miniszternek létre kell hoznia egy központi koordinációs csapatot, amelynek a tesztelési kapacitás növelése lesz a fő feladata.

Ján Mikas országos tiszti főorvos arról számolt be, hogy hétfőn eddig 29 koronavírustesztet végeztek el, melyek közül egy esetben igazolódott a fertőzés.

Mikas megjegyezte, hogy a Közegészségügyi Hivatal, illetve két regionális fiókja, a besztercebányai és a kassai is végez tesztelést. Nemsokára a trencséni regionális hivatal is csatlakozik hozzájuk.

Marek Krajčí egészségügy-miniszter tájékoztatása szerint tegnap a Nemzeti Onkológiai Intézet két páciensénél is diagnosztizálták a megbetegedést. Két orvos, három nővér és egy mentős került karanténba, miután kapcsolatba került az érintettekkel.

Tegnap egy másik, puhói (Púhov) orvost is koronavírussal diagnosztizáltak. A fertőzött hat orvoskollégája került karanténba.

Krajčí szerint a ružinovi kórház két orvosánál nem igazolódott be a betegség, a nőgyógyászati osztály így nem zár be, az ott dolgozó orvosoknak, egészségügyi alkalmazottaknak, valamint a pácienseknek sem kell karanténba vonulniuk.

Bevezető
Pozsony |

A mai nap folyamán eddig 29 tesztet végeztek el Szlovákiában, ezek közül mindössze egy új esetben igazolódott a koronavírus-fertőzés – jelentette Ján Mikas országos tiszti főorvos hétfőn.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

%d blogger ezt szereti: