HÍREK

Egy másik világba csöppentünk: Orbán még Gyurcsánnyal is összefogna?

“Párthovatartozástól függetlenül erre kérem képviselőtársaimat is ” – mondta a kormányfő, aki az előzőleg, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján közölt részleteket ismertette a plenáris ülésen is.

Orbán a parlamentben is hangsúlyozta az együttműködés jelentőségét, kiemelte, “az előttünk álló időszak nehéz lesz”, mindenkitől erőfeszítéseket követel, de azért érdemes vállalni ezeket, mert így “emberéleteket menthetünk meg”. “És minél többen működünk együtt, annál több életet tudunk megmenteni” – hangoztatta.

Ez most olyan feladat, amit egyedül senki sem oldhat meg. Mindenkinek felelőssége van, mindenkinek hozzá kell, hozzá kellene tennie a magáét – fogalmazott. Orbán kifejtette: a koronavírus Ázsiában tört ki, de Európába is behurcolták, ami a mai világkorszakban aligha volt elkerülhető.

A vírusnak ma nincs ellenszere, bár azt az egész világon elszántan keresik, és Magyarország is hozzájárul ehhez az erőfeszítéshez – tette hozzá, jelezve ugyanakkor, így sem várható, hogy a vakcina a közeljövőben elérhető lesz.

Ami érdekes, elnézve a magyar parlament képviselőit, nagyon biztosak az egészségi állapotukat illetően. Az MTI képén is világosan látható, hogy a politikusok többsége egyszerűen nem visel szájmaszkot, pedig egészen szorosan ülnek egymás mellett – a képen látható 23-ból mindössze négyen viselkednek példamutatóan.

Ehhez képest a szlovák parlamentben vagy az államfői hivatalban katonás a fegyelem.

De az is lehet, hogy a kipcsak testvéreink immunisak a kínai nyavalyára és konzervatívabbak annál, hogy a cseppfertőzéstől óvó maszkban parádézzanak.

Pedig hivatalosan 167-re nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma és az országban eddig hét halálos áldozata van a járványnak.

(MTI/p)

Rovat: 
Borítókép megjelenítése a cikkoldalon: 
1
Cikkoldali bevezető: 

A politikai viták, széthúzás helyett elérkezett az összefogás ideje – jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök hétfőn, napirend előtt az Országgyűlésben.

Borítókép: 
PR indítási idő: 
hétfő, március 23, 2020 – 15:25
PR befejezési idő: 
hétfő, március 23, 2020 – 15:25
%d blogger ezt szereti: