HÍREK

Kičura kitart amellett, hogy törvényesen jártak el az Állami Tartalékalapnál

Kičura kifejtette, hogy vasárnap reggel kilenctől egyig tüzetesen átnéztek mindent és benyújtották a dokumentumokat minden egyes szerződéshez, amelyet megkötöttek. Reagált arra is, hogy a tartalékalap csak szükségtelen gyorsteszteket vásárolt, ráadásul drágán.

Vasárnap még azt állította, az elkövetkező napokban négymillió gyorsteszt érkezik Szlovákiába, ezek azonban kevésbé megbízhatóak, és csak azoknál a pácienseknél mutatják ki a fertőzést, akiknek már tüneteik vannak. Most ezen némileg módosított. Szavai szerint az egészségügyi minisztérium megrendelései alapján jártak el, és ezért rendeltek 200 ezer gyorstesztet és 200 ezer minőségi tesztet. Ajánlatot viszont csak előbbire kaptak, ezért rendeltek azt. Korábban azt is mondta, nem rendeltek újabb szállítmányt a megbízható tesztekből, mert ezek “nem szerepeltek a kínálatban”.

Elárulta vasárnap derült fény a számolásnál elkövetett hibára, merthogy nem 200 ezer darabot, hanem ugyanennyi csomagot rendeltek, és ezzel függ össze a 4 milliós szám, illetve a magasabb összeg. Hozzátette viszont, hogy a beszállítóval azonnal felveszik a kapcsolatot és helyreállítják a megrendelést.

Visszautasította Igor Matovič azon állítását is, hogy üresek volnának a tartalékalap raktárai is, noha ezt korábban megerősítette. Szerinte ugyanis a készleteiknek köszönhetően ülhetett össze a kormány is, mely tőlük kapott védőmaszkot. Véleménye szerint a Pellegrini-kormány határozottan és okosan járt el.

Matovič a vasárnap este tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, a kormány úgy döntött, leváltja tisztségéből az Állami Tartalékalap igazgatóját.

(TASR)

Rovat: 
Borítókép megjelenítése a cikkoldalon: 
1
Cikkoldali bevezető: 

Kajetán Kičura, az Állami Tartalékalap vezetője kitart amellett, hogy az egészségügyi segédeszközök vásárlásánál törvényesen jártak el. Azt elismerte, hogy a gyorstesztek vásárlásánál történt egy kis baki, de az szerinte kijavítható.

Borítókép: 
PR indítási idő: 
hétfő, március 23, 2020 – 06:45
PR befejezési idő: 
hétfő, március 23, 2020 – 06:45
%d blogger ezt szereti: