HÍREK

Kihasználva a koronavírus terjedése miatti veszélyhelyzetet, 5 millió forintot akart kicsalni egy vállalkozótól a szélhámos!

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított – kihasználva a koronavírus terjedése miatti Magyarországon fennálló veszélyhelyzetet – magát ÁNTSZ alkalmazottnak adta ki.

A nő a telefonban arra utasította a vállalkozót, hogy rendelje meg valamennyi alkalmazottjának a koronavírus elleni vakcinát és a munkavégzés helyén történő fertőtlenítést, amiért ötmillió forintot utaljon át az általa megadott bankszámlaszámra. 

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított – kihasználva a koronavírus terjedése miatti Magyarországon fennálló veszélyhelyzetet – magát ÁNTSZ alkalmazottnak adta ki és 2020. március 18. napján azzal hívott fel egy siófoki cégvezetőt, hogy azonnal tegyen eleget utasításainak, különben telephelyeit be fogják záratni. A sértett azonban nem tett eleget a gyanús közlésnek, hanem a rendőrséghez fordult.

A gyanúsított nő korábban is követett már el bűncselekményeket, mivel őt a Siófoki Járásbíróság nem jogerősen idén februárban több rendbeli lopás miatt egy év hét hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte.

A bíróság az ügyészségi indítványnak helyt adott és ügyeleti időben elrendelte a nő letartóztatását.

-para-

 

Rovat: 
Borítókép megjelenítése a cikkoldalon: 
0
Cikkoldali bevezető: 

Ötmillió forintot akart kicsalni egy szélhámos siókoki nő telefonon egy vállalkozól arra hivatkozással, hogy alkalmazottait be kell oltatnia és fertőtlenítenie kell telephelyeit – tájékoztat a Siófoki Járási Ügyészség.

Borítókép: 
PR indítási idő: 
hétfő, március 23, 2020 – 13:55
PR befejezési idő: 
hétfő, március 23, 2020 – 13:55
%d blogger ezt szereti: