HÍREK

Matovič meg akarja tízszerezni a tesztelések számát, de ehhez szüksége lesz valamire

Matovič beszélt arról, hogy szeretné a jövőben megtízszerezni a koronavírusra vonatkozó tesztelések számát, ami azt jelenti, hogy az eddigi 300 körüli tesztet hozzávetőlegesen 3 ezerre emelni.

Beszélt arról, hogy többféle módon is igyekeznek megbízható vírusteszteket szerezni, mert a gyorstesztek szerinte nem jó semmire. A hétfői nap folyamán vagy kedden legkésőbb kiderül, sikerül-e 200 ezer ilyen tesztet szerezni.

Előfordulhat viszont az is, hogy bizonyos országok az ott gyártott tesztek exportját betiltják, ennélfogva egy cseh virológus, Soňa Peková által alkalmazott protokoll bevezetését is lehetségesnek tartják a tesztek elvégzésére.

Marek Krajčí miniszter megerősítette, amit már megírtunk, hogy a ružinovi kórház két orvosának tesztje a szülészeti-nőgyógyászati részlegről negatív. A Nemzeti Onkológiai Intézet két betegénél viszont diagnosztizálták a Covid-19 betegséget. Ez már korábbi hír, de ott ennek kapcsán két orvos, három nővér és egy betegszállító került karanténba. Ugyancsak koronavírusos egy púchovi általános orvos, aki kapcsolatban volt egy külföldről hazatért személlyel.

Ján Mikas tiszti főorvos közlése szerint az eddigi hivatalos adatokhoz képest 29 tesztet végeztek el, és egy újabb személynél igazolódott be a koronavírus-fertőzés.

(parameter)

Rovat: 
Borítókép megjelenítése a cikkoldalon: 
1
Cikkoldali bevezető: 

Igor Matovič miniszterelnök, Marek Krajćí egészségügyi miniszter és Ján Mikas országos tiszti főorvos tart sajtótájékoztatót a válságstáb ülése után.

Borítókép: 
PR indítási idő: 
hétfő, március 23, 2020 – 11:40
PR befejezési idő: 
hétfő, március 23, 2020 – 11:40
%d blogger ezt szereti: