HÍREK

Ravasz: Világosan kimondtuk, hogy a Smerrel már nem alakítunk kormányt

Ravasz: Világosan kimondtuk, hogy a Smerrel már nem alakítunk kormányt
Hegedűs Norbert
2020. 01. 15., sze – 14:23

Friss ikon
Off

Törzs

Bugár Béla pártelnök megjegyezte: az újságíró-gyilkosság után azért sem léptek ki a Smerrel közös kormányból, mert módosítani kellett a rendőrfőnök-választás módját, hogy szabad kezet biztosítsanak az új rendőrfőkapitánynak. Úgy véli, ha a Híd kilépett volna a koalícióból, a Smer és az SNS akkor is tovább kormányzott volna, mégpedig az ĽSNS csendes támogatásával. Hangsúlyozta, hogy a pártjának sikerült ezt megakadályoznia azáltal, hogy a kormány tagja maradt.

„Az utóbbi hónapokban azt vettem észre, hogy nemcsak Danko úr, hanem például Pellegrini úr is minden mögött a Híd pártot látja. Ha ez valóban így lenne, úgy vélem, Szlovákia nem itt tartana. Ilyen lehetőségünk azonban nem volt, hat és fél százalékkal és három minisztériummal” – reagált Bugár arra, hogy Andrej Danko, a parlament és az SNS elnöke korábban Érsek Árpád (Híd) közlekedésügyi minisztert bírálta az úthasználati díjakkal összefüggésben.

Bevezető

A Híd nem lépne újra koalícióra a Smer párttal. Ezt szerdai sajtótájékoztatóján jelentette ki Ravasz Ábel, a párt alelnöke. „Ami a Smert és a következő kormányt illeti, úgy vélem, nagyon világosan állást foglalatunk, nemet mondtunk rá” – tette hozzá.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

%d blogger ezt szereti: