HÍREK

Spišiakot is szívesen látná csapatában az új belügyminiszter

Mint azt már korábban megírtuk, Mikulec a belügyminiszteri kinevezéséig a Slovnaft biztonsági menedzsereként dolgozott, mely vállalatnál Spišiak tölti be a biztonsági vezetői posztot.

Az interjúban beszélt arról, hogy kinevezéséhez Spišiak is gratulált, ugyanakkor azt is mondta neki, hogy nem irigyli őt. “Bízom benne, hogy olyan személyekkel is, mint ő, képes leszek jól ellátni a feladatom”. A kérdésre, hogy gondolkodik-e arról, hogy visszahívja a rendőrséghez, Mikulec azt mondta, gondolkodik ezen.

“Évek óta ismerem, művelt és okos emberként, aki óriási rálátással bír a rendőrsége és belügyminisztériumot illetően. Nagy kár volna, ha semmilyen együttműködés nem merülne fel” – szögezte le.

Nem országos rendőrkapitányként számol vele, hanem más területen, de erről bővebben egyelőre nem árult el semmit.

Roman Mikulec a katonai hírszerzési szolgálatot (VSS) vezette még Iveta Radičová kormánya idején. Neve akkor vált ismertté, amikor 2013-ban pár napra őrizetbe vette a rendőrség, mert állítólag titkos dokumentumokat találtak az autójában. Ez azzal függhetett össze, hogy a Mikulec vezette VSS vizsgálatot folytatott a szervezet előző, – az első Fico-kormány (2006-2010) idején kinevezett – vezetői ellen, mert fennállt a gyanú, hogy az érintettek több millió euró értékű, a VSS tulajdonában lévő ingatlant játszottak át a hozzájuk közel álló személyek tulajdonába. Mikulecet aztán csak 2018-ban mentették a vádak alól, mert nem tudták minden kétséget kizáróan alátámasztani, hogy a bűncselekmény úgy történt, ahogy az a vádiratban szerepel.

(Denník N)

Rovat: 
Borítókép megjelenítése a cikkoldalon: 
1
Cikkoldali bevezető: 

Terjedelmes interjút adott a Denník N-nek Roman Mikulec, az OĽaNO által jelölt új belügyminiszter, és ebben szóba került mostani főnöke, az egykori dunaszerdahelyi járási majd országos rendőrfőkapitány, Jaroslav Spišiak is.

Borítókép: 
PR indítási idő: 
hétfő, március 23, 2020 – 08:25
PR befejezési idő: 
hétfő, március 23, 2020 – 08:25
%d blogger ezt szereti: