Search by category:
Egyéb kategória

Az Árpád hídi ámokfutás szlovákiai áldozata

Az Árpád hídi ámokfutás szlovákiai áldozata

Juhász Katalin

2024. 07. 05., p – 11:09

Tragikus autóbalesetben 32 évesen életét vesztette Szeleczki Mónika kéméndi mesemondó. Ő volt a szerda éjjeli budapesti ámokfutó egyik áldozata. Egy férfi lopott taxival hajtott fel az Áprád hídra menetiránnyal szemben, ahol frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő gépkocsival. 

A magyar sajtóban számos hír jelent meg a tragédia részleteiről, amelyet egy 43 éves, feltehetően kábítószer hatása alatt álló férfi okozott. Ezekben az áldozatok neve még nem szerepel, csupán annyi, hogy rajta kívül egy másik jármű 34 éves sofőrje, és 32 éves utasa halt meg a balesetben. A Rákóczi Szövetség Facebook-oldalán közölte, hogy mindkét ártatlan áldozat, Bajkó Ervin és Szeleczki Mónika is a szövetség rendezvényszervező munkatársa volt. A balesetben érintett harmadik járműben – egy másik taxiban – négyen sérültek meg. 

Szeleczki Mónika mesemondó versenyeken tűnt fel, majd egyetemi évei alatt a felnőtt hallgatóság körében is sikereket aratott különböző rendezvényeken, pajzán népmesékből összeállított műsoraival, nemcsak idehaza, hanem Magyarországon is. 

A Vasárnap idén májusban közölt vele interjút, amelyben lelkesen beszél gyermekkori mesélményeiről és a népmesekincs átadásának fontosságáról: „A mesemondások során tapasztalom, hogy mennyire igény van a mesékre, kicsik és nagyok részéről is. Nekem is segítenek ezek a történetek bizonyos élethelyzetek feldolgozásában, megértésében“. 

Read More

Post Comment