Search by category:
Egyéb kategória

Kerülje ezeket a csaló e-shopokat! Mutatunk csaknem 90 oldalt, ahonnan ne rendeljen!

Kerülje ezeket a csaló e-shopokat! Mutatunk csaknem 90 oldalt, ahonnan ne rendeljen!
szabolaci
2021. 01. 22., p – 00:26

2021. január 22., péntek – 12:00
Ismert márkák mögé bújnak a csalók

Friss ikon
Off

Törzs

A FonTech.sk portál több mint 100 csaló weboldalt leplezett le, ezek azok a webshopok, amelyeket érdemes messziről kerülni. A listán elsősorban olyan oldalak találhatók, amelyek címe .sk végződésű, hogy ezzel is elnyerjék az internetezők bizalmát, ám a háttérben általában külföldi csaló hálózatok vannak.

Szinte minden esetben ismert márkák – Adidas, Levis, Ecco, Nike, Puma stb. – mögé bújnak, hogy a gyanútlan internetezők ezzel azt gondolják, a népszerű gyártó cipőjét, ruházati cikkét rendelik meg. Ám a valóságban csak a megszerzett adatokra – e-mail-cím, bankkártyaadatok –, valamint az online rendelésnél kifizetett összegre vágynak, a megrendelt árut a legtöbb esetben nem kapja meg a vásárló. És hiába szeretne reklamálni, az oldalon szinte lehetetlen megtalálni az elérhetőségeket, legfeljebb egy online adatlapra bukkanhat, ám ezt kitöltve sem számíthat válaszra.

Az oldalak nyelvezete hibás, látható, hogy fordítóprogram segítségével lokalizálták a webshopot. A csalók által üzemeltetett oldalakon található képek a gyártók eredeti oldaláról lopottak, hogy ezzel is megtévesszék a vásárlókat. S hogy még több áldozattól csaljanak ki pénzt, a keresőkben sokszor előkelő helyen szerepelnek az oldalak (fizetett hirdetésként), hogy a lehető legtöbb embert behálózzák. 
Érdemes átböngészni a listát, megnézni az oldalakat, hogy melyek azok, amelyeket messziről kerülni kell. Ha megnézzük, láthatjuk, hogy a dizájn, a stílus sok esetben azonos. Ha valaki mégis ezekről az oldalakról rendelt, akkor sok esélye nincs a pénze visszaszerzésének, mivel külföldön bejegyzett cégek üzemeltetik a webshopokat, így a szlovák hatóságok nem illetékesek az ügyben. A károsultak az Európai Fogyasztóvédelmi Központhoz fordulhatnak, illetve rendőrségi feljelentést tehetnek. Ám a legjobb, ha messziről elkerüljük ezeket – és az ehhez hasonló – oldalakat…

 

 

 

*

*

Bevezető

A szlovákiai online térben sok száz csaló e-shop próbálja meg kicsalni a gyanútlan internetezők adatait, pénzét. Leggyakrabban az ismert és népszerű márkák mögé bújnak, hogy ezzel nyerjék el a gyanútlan felhasználók bizalmát.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Szabó Laci

Read More

2 Comments

  1. Jmaida.com (cipőket árul francia nyelven, de a kínaiak állnak mögötte) is csaló cég, euróban kell fizetni, de Jüanba váltják át a pénzed, ami még plusz 10.000.- Ft-ba kerül, eleve a bankod az átváltott összeget veszi le a számládról. Kb. 3 hét múlva küldenek egy nyomkövetési számot, hogy hol jár a csomagod. Mikor kihozza a postás, egy értéktelen, bóvli nyaklánc van a csomagban. Érdeklődésedre közlik, hogy elfogyott a az általad megrendelt áru. A pénzt nem utalják vissza. A mai napig lehet rendelni az árut, senki ne vegyen tőlük, SCAM cég.Később olvastam, hogy ez bevált csalási módszer.

    Reply
  2. Cipőket árul francia nyelven, de a kínaiak állnak mögötte) is csaló cég, euróban kell fizetni, de Jüanba váltják át a pénzed, ami még plusz 10.000.- Ft-ba kerül, eleve a bankod az átváltott összeget veszi le a számládról. Kb. 3 hét múlva küldenek egy nyomkövetési számot, hogy hol jár a csomagod. Mikor kihozza a postás, egy értéktelen, bóvli nyaklánc van a csomagban. Érdeklődésedre közlik, hogy elfogyott a az általad megrendelt áru. A pénzt nem utalják vissza. A mai napig lehet rendelni az árut, senki ne vegyen tőlük, SCAM cég.Később olvastam, hogy ez bevált csalási módszer.

    Reply

Post Comment