Search by category:
Egyéb kategória

Szexuálisan bántalmaztak és megerőszakoltak a kassai rendőrök egy fogvatartottat

Szexuálisan bántalmaztak és megerőszakoltak a kassai rendőrök egy fogvatartottat

Kulcsár Péter

2024. 07. 05., p – 08:27

Kegyetlen rendőri praktikák gyanúja miatt vizsgálódnak a nyomozók.

Június 12-én a belügyminisztérium felügyeleti szolgálati hivatala (Úrad inšpekčnej služby) közfeladatot ellátó személy hivatali hatalommal való visszaélése, valamint testi sértés bűntette miatt büntetőeljárást indított. Két héttel később szexuális erőszak bűntettére is kiterjesztették az eljárást. A cselekményben a Denník N szerint több rendőr is részt vett.

Az eset június 11-én történt, amikor az egyenruhások Kassa központjában őrizetbe vettek egy férfit, megbilincselték, és a rendőrautóba tuszkolták, ahol az egyik rendőr ököllel ötször fejbe ütötte. Az illetőt a rendőrkapitányságra szállították, és mezítláb, lehúzott nadrággal a kihallgatószobába vonszolták, majd egy székre ültették, ezután egy rendőr fojtogatni kezdte, kollégája pedig bottal verte, egészen addig, amíg a földre nem rogyott.

„A rendőr egy 10 centiméteres, gömbölyű végű fehér botot dugott a végbelébe, majd miután kihúzta, a sértett jajveszékelése közepette munkatársa a cipője hegyes orrával ötször megrúgta a bordáit, a csípőjét, a combját, a fejét, a jobb szemét, és meg is taposta” – olvasható a nyomozási dokumentumban.

Az orvosi jelentésből kiderült, hogy a fogvatartott a szemhéján vágási sebeket, míg a mellkasán és a testének több pontján zúzódási sérüléseket szenvedett.

Egyelőre nem tudni, hogy az ügyben érintett rendőröket szolgálaton kívül helyezik-e, erről a belső vizsgálat után döntenek az illetékes szervek.

Read More

Post Comment