Search by category:
Egyéb kategória

Mivel töltsem a hétvégét?

Mivel töltsem a hétvégét?
Mészáros Richárd
2021. 10. 08., p – 12:17

2021. október 8., péntek – 12:30
Friss ikon
Off

Törzs

Sportválasztó olimpikonokkal

A Győri Atlétikai Club sportágválasztó rendezvénnyel várja a gyerekeket és szüleiket október 9-én, szombaton reggel fél 9-től az Olimpiai Sportparkban. Ott mutatkoznak be az egyesület sportágai, közben sztárokkal is találkozhatnak a toborzóra kilátogatók. Érkezik majd az OSP-be az olimpiai ezüstérmes birkózó Lőrincz Viktor, a többszörös Grand Slam-győzetes teniszező Babos Tímea, a tokiói olimpikon atléták közül Kozák Luca, Gyurátz Réka és Halász Bence. Ott lesz a rendezvényen a korábbi ökölvívó Erdei Zsolt, az evezős Pétervári-Molnár Bendegúz, a judós Ungvári Miklós és Tóth Krisztián, az olimpiai bajnok tornász Berki Krisztián, az esport világából ismert Marczali Vilmos, és a shotokan-világbajnok Kovácsné Tótfalusi Fanni.

Az egyesület történetében ilyen különleges toborzó esemény még nem volt, hiszen az összes szakosztály a saját sportága legendáit látja vendégül, a sztárok örömmel fogadták a meghívást. Reméljük, sok gyerek, fiatal eljön az egyesület otthonába, és a hírességek, valamint az edzőink segítségével rátalál kedvenc sportágára, és csatlakozik a klubhoz. A GYAC-nál a lehető legjobb körülmények között, kiváló szakemberek felügyelete mellett sportolhatnak a gyerekek, fontos, hogy az egyesület mögött ott áll a város, amely minden segítséget megad az utánpótlás-neveléshez, ahhoz, hogy a tehetségeink edzeni, versenyezni tudjanak” – mondta Papp Oszkár, a GYAC elnöke a toborzóról.

I. Győri Halnapok

Ezen a hétvégén rendezik meg az I. Győri Halnapokat. Győr a négy folyó városa, csoda, hogy eddig nem volt ilyen esemény. A helyszín is adott, a Rába folyó által körbe ölelt Radó sziget.

Az ország jobbnál-jobb éttermei kínálják majd a különleges, a tájegységekre jellemző halételeket. A többféle halászlé mellett a hagyományos harcsapaprikás, halburber, egészben sütött süllő, keszeg és kárász is. A rendezvény a gasztronómiai kínálat mellett kulturális programmal is szolgál. A sziget pavilonjában szombaton fellép a Star Machine, Michelle Myrtill és Szórádi Árpád. Vasárnap Mohácsi Attila, a Győri Nemzeti Színház színművésze adja elő Érzések és Sugallatok műsorát, az esti szórakozásról a Petúnia Nyaral zenekar gondoskodik. A gyermekeket a Mesegyár Gyerekzenekar és a Csokigyáros showműsor várja.

A fesztivál mindkét nap délelőtt 10 órától este 10-ig látogatható.

Leírás

Ötfajta halászlét kóstolhatnak a győri halnapokra ellátogatók.

Őszi tárlat

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum pályázatot hirdetett a győri, téti és pannonhalmi járásban élő vagy innen elszármazott képző- és iparművészek számára. Az immár hagyományos Győr Megyei Őszi Tárlat célja, hogy évről évre a friss művek bemutatásával keresztmetszetét adja a régió művészeti életének. A megnyitó szombaton délután 5 órakor lesz a Magyar Ispitában (Nefelejts köz 3.), melyen Dézsi Csaba András polgármester mond köszöntőt, a kiállítást Wehner Tibor művészettörténész nyitja meg. A 31 művész alkotásait bemutató tárlat november 7-ig látogatható, hétfő kivételével naponta 10-től 18 óráig.

Gokart roadshow Talmácsi Gáborral

Gokartversenyekre és színes családi programokra kerül sor a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. által szervezett Junior Gokart Challenge 2021 elnevezésű ingyenes rendezvényen szombaton a győri ETO Parkban. Az eseményen a Széchenyi István Egyetem hallgatói csapatai is bemutatkoznak, valamint ott lesz a Willisits Team gokartcsapat, amelynek kutatás-fejlesztési partnere az intézmény Járműipari Kutatóközpontja.

Országos tehetségkutató programsorozatot indított a HUMDA, amelynek célja, hogy minél fiatalabb korban elkezdődjön a tehetséges autó- és motorversenyzők, a jövő Michelisz Norbertjeinek és Talmácsi Gáborainak felkutatása. Az ingyenesen látogatható roadshow hatodik állomása Győr, ahol az ETO Parkban a 6 és 14 éves gyerekek számára ezen a héten péntekig 10 és 18 óra között lehetőség nyílott a profi gokartszimulátorok kipróbálására. A legjobb időt elérők valódi elektromos gokartokon bizonyíthatják tudásukat szombaton, amikor a versenyek mellett az egész család találhat magának kedvére való programot. Minden bizonnyal sokan akarnak majd találkozni Talmácsi Gáborral is, aki máig felejthetetlen bravúrt végrehajtva 2007-ben világbajnoki címet szerzett a MotoGP 125 köbcentiméteres kategóriájában. Az egykori motorversenyző idén szerzett oklevelet a Széchenyi István Egyetem Közép-Európában egyedülálló versenymérnökképzésén.

Bevezető

Nem unatkozhatnak a hétvégén a győriek és a környék lakói sem. Számos program vár minden korosztályt, felnőtteket és gyermekeket egyaránt. Megrendezik az első halfesztivált, lesz sportválasztó bemutató, nyílik az Őszi Tárlat és gokartverseny fiataloknak.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment