Search by category:
Egyéb kategória

A járványhoz kapcsolódó csalás miatt vettek őrizetbe két férfit

A járványhoz kapcsolódó csalás miatt vettek őrizetbe két férfit
Hegedűs Norbert
2022. 03. 18., p – 16:34

2022. március 18., péntek – 18:18
Friss ikon
Off

Törzs

A gyanúsítottak 2020 májusa és novembere között csalással vettek fel támogatást a gazdasági Elsősegély projektet kihasználva több munkaügyi hivataltól.

„A kérvényekben azt tüntették fel, hogy összesen 43 cég nevében járnak el, és az alkalmazottak bérére kértek támogatást. Fiktív összegeket adtak meg a bérek nagyságáról, továbbá az alkalmazottak számáról, bankszámlákat nyitottak és fokozatosan felvették a támogatásokat. Összességében több mint 700 ezer euróval rövidítették meg az államot” – közölte a rendőrség.

A rendőrök kedden (március 15.) vették őrizetbe a két férfit, és házkutatást tartottak egy dunaszerdahelyi, valamint egy nádszegi családi házban, nagy összegű készpénzt és különféle bizonyítékokat foglaltak le.

A nyomozó javasolta a 28, illetve 33 éves férfi vizsgálati fogságba helyezését, a bíróság döntéséig őrizetben maradnak. Ha bebizonyosodik a bűnösségük, a bíróság 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztésre ítélheti őket.

Bevezető

A járványügyi támogatásokkal elkövetett különösen súlyos bűncselekmény miatt vett őrizetbe két férfit a rendőrség – tájékoztatott a Nagyszombati Kerületi Rendőrkapitányság (KR PZ Trnava).

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment