Search by category:
Egyéb kategória

Az SNS nem akar kilépni se az EU-ból, se a NATO-ból

Az SNS nem akar kilépni se az EU-ból, se a NATO-ból

Mészáros Richárd

2023. 10. 22., v – 15:51

Az SNS azt állítja, Rudolf Huliak kijelentése, mely szerint kilépne az Európai Unióból és a NATO-ból, nem képviseli álláspontjukat. A párt azt állítja, a képviselő nyilatkozata „durván ki lett ragadva a szövegkörnyezetből”.

Huliak szombaton még arról beszélt, hogy megpróbálnak népszavazást kezdeményezni arról, hogy az ország kilépjen az EU-ból és a NATO-ból. Hozzátette, olyan mértékben valósítják meg a programjukat, amilyen mértékben a koalícióban betöltött súlyuk megengedi.

„Az SNS az Európai Unió megreformálását, a NATO működésének javítását támogatja. Prioritásunk a már meglévő és működő nemzetközi szervezetek fejlesztése” – áll az SNS nyilatkozatában.

„Ennek ellenére tiszteletben tartjuk az egyes képviselők egyéni véleményét, de ez nem tekinthető az SNS álláspontjának” – tették hozzá.

Az SNS reméli, hogy a programnyilatkozatban sikerül egyetértésre találniuk az érzékenyebb témákat illetően is. „És azt, hogy a koalíció minden tagja felismerje, hogy a koalíció működésének alapja a politikai megalkuvás, nem a veszekedés és a nézeteltérések keresése” – írták.

Read More

Post Comment