Search by category:
Egyéb kategória

Csak három mobilgyártó telefonja fogy hazánkban

Csak három mobilgyártó telefonja fogy hazánkban

Mészáros Richárd

2024. 05. 25., szo – 16:48

Gyakorlatilag csak három olyan mobilgyártó van a világban, amely termékei iránt folyamatos az érdeklődés Szlovákiában, ez pedig a Samsung, az Apple és a Xiaomi – derült ki a hazai mobilszolgáltatók lapunkhoz küldött értékesítési adataiból.

Az áprilist a Samsung nyerte, az elérhető 40 helyezésből több mint a harmadát vitte, összesen 14 modellel szerepel az operátorok listáján (egy első helyezéssel). A második a Xiaomi, a kínai gyártó 12 készülékkel jelent meg a listán, igaz, két szolgáltatónál is az első helyen végzett. Összesítésben a harmadik helyezés jutott az amerikai Apple-nek, egy első helyezést zsebelt be a gyártó, összesen 11 modellel van jelen a négy legjobb tízes listán. Két gyártó került még a rangsorba, a Honor két készülékkel, míg a Motorola egy okostelefonnal. 

Az Orange ügyfelei körében egyértelműen a Samsung a nyerő, a legkelendőbb tíz okostelefon közül hatot tudhat magáénak a dél-koreai gyártó, köztük az első és a harmadik helyet is. A Xiaomi és az Apple két-két okostelefonnal van jelen, az iPhone 15 másodikként végzett. Érdekesség, hogy újra megjelent a listán a korábbi, iPhone 13-as modell is. 

A Telekomnál is a Samsung készülékeiből adtak el a legtöbbet, összesen öt modell van a listán, köztük a második és a harmadik helyen is. Április nyertese a Xiaomi Redmi Note 13-as modell, a kínai gyártó még további két készülékkel van jelen a listán, az Apple két modellel, a lista második felében található. 

Az O2-nél már más a helyzet, ott nem a Samsung, hanem a Xiaomi vezeti a népszerűségi listát, olyannyira, hogy az első három helyezést is megszerezte. Összesen egyébként öt modell került fel a listára, az Apple két modellel, míg a Honor, a Motorola – és meglepetésre a Samsung – csak egy-egy készülékkel szerepel a legkelendőbb tízes listán. 

A 4ka-nál már volt olyan, hogy az Apple nyerte a hónapot, áprilisban is ez történt, ám meglepetés, hogy nem valamelyik korábbi modell, hanem a legújabb iPhone 15-ös nyerte a hónapot, rögtön mögötte a második helyen a drágább iPhone 15 Pro verzió. Az összesítésben 5 helyet szerzett az Apple, ebből két készülék felújított verzió, kettőt-kettőt a Samsung és a Xiaomi és egyet a Honor.

Read More

Post Comment