Search by category:
Egyéb kategória

Ötöt kell még aludnunk a Sting-koncertig

Ötöt kell még aludnunk a Sting-koncertig

Juhász Katalin

2024. 05. 27., h – 09:38

Van, aki már nem tartja őt menőnek, van, aki bármennyit hajlandó fizetni egy koncertjegyért. Egy biztos: Sting élő legenda, aki lassan már hazajár hozzánk.

Sőt, a rend kedvéért emítsük meg, hogy Kassán is koncertezett már, ami csak tuti telt ház esetében éri meg világsztárnak és szervezőnek egyaránt. Olyannyira imádja őt az itteni publikum, hogy 2018-ban a pozsonyi vár udvarán rendezett koncertjére a kétszáz eurón felüli jegyek is simán elkeltek.

Vitathatatlanul ő a könnyűzene történetének egyik legeredetibb dalszerzője és legkülönlegesebb hangú előadója. A szombati (június 1.) Tipos Arénában készülő örömünnepre nagyobb promóció nélkül elkeltek a jegyek – a későn ébredők ma még próbálkozhatnak, de holnap talán már késő.

Állítólag nincs két egyforma koncertje, az ismert dalok új hangszerelést kapnak, szuggesztív egyéniségével elvarázsolja a közönséget. És akkor még nem beszéltünk világbajnok zenekaráról, amelynek tagjai egy-egy külön misét is érdemelnének, ha több helyünk lenne.

A 72 éves Sting repertoáron tart néhány régi Police-slágert is, mint például a Roxanne, a Message in a Bottle, a So Lonely vagy az Every Breath You Take, amelyet sokan szólókarrierjéhez kötnek, pedig ezt még a három tejfelszőke brit srác vitte sikerre 1983-ban. Sőt Andy Summers máig társszerzőnek tartja magát, bár papíron nem az. Ugyanígy lehet ezzel egy másik gitáros, Dominic Miller is, aki 1990-óta van Sting mellett, több ikonikus dal riffjeit találta ki. De őt nem érdeklik az anyagiak.

Az európai turnén egy fiatal olasz énekesnő, Giordana Angi az előzenekar – rá is érdemes lesz odafigyelni szombaton. 

És azt is eláruljuk, mit jelent a Sting 3,0 turnécím. Sokak kedvence ezúttal trióban indult útnak, a már említett gitárossal és Chris Maas dobossal, aki korábban a Mumford&Sons turnédobosaként tevékenykedett. Végezetül itt egy szombati amatőr videó a világturné nyitó helyszínéről, Drezdából. 

Read More

Post Comment