Search by category:
Egyéb kategória

Valaki fekáliával szennyezte a vízvezetéket, sokan kórháza kerültek

Valaki fekáliával szennyezte a vízvezetéket, sokan kórháza kerültek

Juhász Katalin

2024. 05. 27., h – 14:44

Split |

Rendkívül kellemetlen és veszélyes incidens történt Horvátországban. Valaki szándékosan szennyezett be fekáliával egy vízvezetéket a szlovákiai turisták kedvelt üdülőhelyén.

A Dnevnik.hr portál beszámolója szerint a horvátországi Kastel Luksic városkában több embernek is egészségügyi problémái lettek, miután kapcsolatba kerültek a szennyezett vízzel. Többen kórházba kerültek, de nem kellett tartós következményeket elszenvedniük. A vízvezeték ürülékkel volt szennyezett.

„Mivel sokan jelentkeztek egyészségügyi problémákkal, értesítettük a Közegészségügyi Intézetet, amely mintát vett a vízből és elemezte azt” – mondta a rendőrség képviselője. A hatóságok megkezdték a vizsgálatot, hogy kiderítsék, hogyan történt a szennyeződés. 

A spliti vízügyi és csatornázási vállalat már figyelmeztette a polgárokat, hogy ne fogyasszák a csapvizet, miközben a teljes vízellátó rendszer átmosása is folyamatban van. Addig is a lakosság számára tartálykocsikban szállítják az ívóvizet. 

A Majurin területéről származó víz elemzése „katasztrofális” eredménnyel zárult. Mivel a műszaki ellenőrzés nem mutatott ki repedéseket a csöveken, a szakemberek úgy vélik, hogy valaki szándékosan szennyezi a rendszert, ezért elővigyázatosságból védőszelepek felszerelését kezdték meg a vízmérőkre. 

(Pluska)

Read More

Post Comment