Search by category:
Egyéb kategória

Nem tud megbirkózni az időjárási okozta problémákkal?

Nem tud megbirkózni az időjárási okozta problémákkal?

Károly Zsolt

2024. 05. 29., sze – 13:20

Az időjárás változása miatt fáj a feje, fájnak az ízületei, egész nap fáradt, és a szomorúság nyomasztja? Ez nem szokatlan. Ön egyszerűen a frontérzékeny emberek csoportjába tartozik, akik érzékenyebbek a hőmérséklet ingadozására. 

1. Ásványvíz kávé helyett

A gyakori időjárás-változással az idegrendszer szenved a leginkább, ami az általános hangulatban és a szervezet fáradtságában tükröződik. Sokan ezt úgy kezelik, hogy több kávét vagy fekete teát isznak, azt gondolva, hogy a koffein majd segít. Pedig nem fog! Csak maximálisan „felpumpálja” az ingerlékenységet. Igyon több ásványi anyag tartalmú italt és növelje a C-vitamin bevitelét. Kávé helyett tegyünk magnéziumot vagy kalciumot a vízbe. Együnk több diófélét és banánt.

2. A halak segítenek

Hideg időben nemcsak a psziché, hanem az emésztőrendszer is megterhelő. Enyhítse ezt könnyebb étrenddel, korlátozza a sertéshúst és a vörös húsokat. Nyúljon a zöldségsalátákhoz, hüvelyesekhez és halakhoz. Frissebbnek fogja érezni magát, és megszűnik az ásítási kényszer.

3. Egészséges étkezés

Aki sportol, egészségesen táplálkozik és megfelelően pihen, az jobban ellenáll az időjárás-ingadozásoknak, mint az, aki dohányzik, túl sokat eszik és gyakran fogyaszt alkoholt. A frontérzékenységet a rossz szokások korlátozásával is befolyásolhatja, legalább részben. Az edzés, a testmozgás, a gyakori friss levegőn tartózkodás, a sok alvás és az optimizmus segíthet. 

4. Az édesség

Adjunk egy kicsit több cukrot vagy mézet a teához, ha nyomásfokozódás vagy erős szél van. Ne zárkózzon el a jó minőségű csokoládétól sem. A benne lévő triptofán felszabadítja a boldogsághormon szerotonint. Ráadásul a csokoládé flavonoidokat tartalmaz, amelyek jót tesznek a szívünknek.

(zdravie-pluska)

Read More

Post Comment