Search by category:
Egyéb kategória

Egy ismert ügyvédet gyanúsítanak Daniel Tupý meggyilkolásával

Egy ismert ügyvédet gyanúsítanak Daniel Tupý meggyilkolásával

Balaskó Réka

2023. 03. 24., p – 08:05

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) egy ismert ügyvéd ellen indított eljárást, aki a korábban Pozsonyban garázdálkodó, nők arcába fekáliát dobó elítéltet is védte.

A NAKA nyomozója eljárást indított JUDr. A. P. személye ellen emberölés bűntette miatt Daniel Tupý ügyében. A vádlottat őrizetbe vették, és a nyomozó jelenleg elvégzi vele a szükséges eljárásokat – írták a közösségi hálón a bűnüldözők.

Egy jól ismert ügyvédről, Adam Puškárról van szó. Korábban Dušan Seliga fitneszedzőt képviselte, akit Pozsonyban nők ellen elkövetett bántalmazásért ítéltek el, a nyilvánosság csak „kakifantomként” ismerte. Daniel Tupýhoz hasonlóan a múltban Puškár is a pozsonyi Comenius Egyetemre járt.

A rendőrség szerint a ügyvéd ott volt a gyilkosság helyszínén Daniel Tupý meggyilkolásának napján, egy késsel és réz boxerrel felfegyverzett csoporttal együtt. Daniel Tupý édesapja szerint az erőszakos csoport a neonácikhoz tartozott.

 Tupý a pozsonyi Comenius Egyetem Bölcsészettudományi Karán tanult. A gyilkosság 2005. november 4-én, pénteken történt a Tyrš rakparton, amikor egy nyolc személyből álló csoportra mintegy 15 elkövető támadt hátulról. Daniel halálát nyolc szúrt seb okozta.

Read More

Post Comment