Search by category:
Egyéb kategória

Šutaj Eštok minél gyorsabban végrehajtaná a rendőrség átalakítását

Šutaj Eštok minél gyorsabban végrehajtaná a rendőrség átalakítását

Mészáros Richárd

2024. 05. 29., sze – 13:16

Matúš Šutaj Eštok (Hlas) belügyminiszter minél gyorsabban szeretné végrehajtani a rendőr-főkapitányság szervezeti egységeinek átszervezését, becslése szerint erre egy hónapon belül sor kerül. Az ügyben már egyeztetett a főügyésszel és az Európai Bizottsággal (EB) – erről a kormány biztonsági tanácsának szerdai ülése előtt tájékoztatott.

„A változások minél gyorsabb végrehajtásán dolgozunk, a részletekről az életbe lépésük előtt tájékoztatunk. Nem június elsejével valósul meg az átalakítás” – jelentette ki miniszter.

Megerősítette, hogy a rendőr-főkapitányság összes szervezeti egységét érinteni fogják a változások. Az átszervezésre a rendőrhiány, a túl sok vezető beosztású rendőr, de a jelenlegi biztonsági helyzetre való reagálás érdekében is szükség van a belügyminiszter tájékoztatása szerint.

A biztonsági tanács a Robert Fico (Smer) kormányfő elleni merénylet után előállt helyzettel foglalkozik. „A nyilvánosságra hozható információkat a tanács ülése után közöljük” – tette hozzá Šutaj Eštok.

Read More

Post Comment