Search by category:
Egyéb kategória

Négy hónap alatt 30 kiló mínusz!

Négy hónap alatt 30 kiló mínusz!

Károly Zsolt

2024. 06. 24., h – 13:32

Lehetséges harminc kilótól kevesebb mint fél év alatt megszabadulni? Persze, hogy lehet, a nehezebb nem visszaszedni. Hogyan sikerült Vladimírnak egészségesen és fokozatosan? 

Vladimír Nemček (61) mindössze négy hónap alatt változtatott. 

„100 kg-ot nyomtam, 173 cm-es magasság mellett ez már elhízásnak számít. Gyakori egészségügyi problémáim voltak, például derékfájás, térdfájdalom, vállfájdalom, alvászavar” – emlékszik vissza Vladimír arra az időszakra, amikor 56 évesen elkezdte a változást. Ez akkor volt, amikor még számos fájdalmát tablettákkal kezelt.

Hogyan kezdte el Vlado az átalakulást? Átalakította az apósa mosókonyháját edzőteremmé. „Minden elérhető eszközt átkutattam, hogy információt szerezzek, különösen a testmozgásról, a diétáról, a táplálékkiegészítőkről és a rehabilitációról. „

Szénhidrát hullámok

Az étkezést négy fázisra osztotta. „Az elsőben kiiktattam a kenyeret és a fehér péksüteményeket, helyükre naponta legfeljebb két Graham-zsemlét tettem, hetente kétszer levest ettem, nem ittam alkoholt. Az étrendemet napi öt étkezésre osztottam. A fehérjék hús, tojás, túró és fehérjepor fogyasztásából állt. A szénhidrátjaim rizsből, burgonyából származtak”.

Mindehhez jöttek még a rostok – a zöldségek korlátozás nélkül és egy-két darab gyümölcs ebédidőben. A második fázisban, miután a kezdeti öt kilótól megszabadult, kiiktatta a leveseket és a süteményeket, csak baromfit, halat és marhahúst evett, kevesebb rizst fogyasztott, ritkán evett burgonyát, és legfeljebb egy darab gyümölcsöt. A harmadik szakaszban már feketelistára tette a tejtermékeket, a burgonyát és a baromfin kívüli húsokat. Átállt az úgynevezett szénhidrát „hullámokra”, amelyek naponta változó mennyiségű rizsből álltak.

A fájdalom elmúlt

Az úgynevezett vízvesztés során még két kilót, összesen 16 kilót fogyott – az eredeti 86 kilóról 70-re. „Elértem a 23,1-es BMI-t, ami a táblázatok szerint az ideális súly számomra” – mondja Vladimír, aki ráadásul jelentősen jobb egészségnek örvend.

„Könnyű a mozgás, nincs légszomj, szinte nincs fájdalom a térdemben és a hátam alsó részén. Az elmúlt öt évben nem használtam fájdalomcsillapítót” – büszkélkedik. Vlado az étrendjének megváltoztatása és a napi testmozgás mellett olyan látszólag jelentéktelen részletek fontosságát is hangsúlyozza, mint az elegendő ivás és alvás. 

 

(zdravie-pluska)

Az öt hónapos időszakot 4 szakaszra osztotta:
 

Nehéz és könnyű edzések: -5 kg.

   „Heti 5 alkalommal edzettem, 3 nehéz edzést 2 könnyebb követett. Könnyebb súlyokat és több ismétlés számot használtam. Minden izomrészt heti 2 alkalommal edzettem. Szobabicikliztem heti 3 alkalommal 15 percig”.

Intenzívebb edzés: -2,5 kg

   „Továbbra is heti 5 alkalommal edzettem, könnyű-nehéz napokon, de megváltoztattam a gyakorlatokat, és olyan intenzív technikákat alkalmaztam, mint a gyorssorozatok, szuperszettek. Kardiót is beiktattam – minden edzés után 20 percet tekertem. A fogyás lelassult, sőt néhány hétre meg is állt. Ezért minden nap edzés után kardiót is beiktattam”.

Haladó edzés: – 6 kg

   „A rendszert ABC-nek hívják, ami azt jelenti, hogy három napon át edzettem – minden nap más részeket, majd egy szabadnap következett. Az edzések nagyon intenzívek voltak, minimális szünetekkel a szettek között. Minden edzést 15-20 perc kardió követett, és a szabadnapon is körülbelül 40 percig tekertem.”

Vízhajtás: -2 kg

Read More

Post Comment