Search by category:
Egyéb kategória

Több forrás szerint kijevi látogatása után Moszkvába utazik Orbán Viktor

Több forrás szerint kijevi látogatása után Moszkvába utazik Orbán Viktor

Macsicza Mark

2024. 07. 04., cs – 22:44

A Direkt36 értesülései szerint pénteken Moszkvába utazik a magyar miniszterelnök.

Két nappal kijevi látogatása után Moszkvába utazhat Orbán Viktor – számolt be erről Panyi Szabolcs, a Direkt36 és a VSquare újságírója. Panyi a Twitter-oldalára publikálta a hírt, mely szerint a magyar miniszterelnök Szijjártó Péter külügyminiszter társaságában látogat el az orosz fővárosba.

A poszt megjelenése után számos, egymástól független forrás erősítette meg, hogy értesülésük alapján pénteken kerül sor a látogatásra.

Ugyanakkor az MTI arról írt Havasi Bertalanra, a miniszterelnök sajtófőnökére hivatkozva, hogy Orbán részt vesz a Türk Államok Szervezetének (TÁSZ) csúcstalálkozóján július 5-én és 6-án az azerbajdzsáni Susában.

A legtöbb európai országgal ellentétben Magyarország többször megkérdőjelezte Ukrajna katonai támogatásának szükségességét, és ehelyett tűzszünetre szólított fel. Mindeközben Budapest nyitott kapcsolatokat ápol Moszkvával, és Szijjártó Péter külügyminiszter az ukrajnai háború kezdete óta legalább öt alkalommal utazott Oroszországba, legutóbb a múlt hónapban egy szentpétervári gazdasági fórumra.

Orbán és Putyin utoljára 2023 októberében, Pekingben találkoztak.

(Telex)

Read More

Post Comment