Search by category:
Egyéb kategória

Járjuk be Budapest legjobb cukrászdáit!

Járjuk be Budapest legjobb cukrászdáit!
szabolaci
2021. 08. 02., h – 00:34

2021. augusztus 2., hétfő – 08:00
Friss ikon
Off

Törzs

Nem kétséges, hogy ha a hagyományos süteményeket szeretnénk kóstolni, akkor a jó magyar házi krémes a legjobb választás. A város legfinomabb krémesét egyértelműen az Auguszt cukrászdában kóstolhatjuk meg. A többi sütemény is isteni, de a krémes mindent visz. Vagyis ha krémesre vágyunk, irány az Auguszt cukrászda, vagy a Fény utcai piac mellett, vagy pedig a Farkasréti temetőnél, a Sasadi úton – mindkettő hangulatos és árnyékos kerthelyiséggel várja az édes kényeztetésre vágyókat.

Egy másik finomság az Eszterházy-torta. Ezt mindegyik cukrászdában megtaláljuk, de a legfinomabb a Szamos cukrászdákban (ebből is több van a városban, van az Alle bevásárlóközpont mellett, egy másik a Vörösmarty téren, de van a Svábhegyen is, ahova fogaskerekűvel is felmehetünk – innen fantasztikus kilátás nyílik a városra). Ha a Szamost választjuk, ajánljuk még az Őrség zöld aranya nevű tortaszeletet és a somlói galuskát, de bármit is választunk, biztosan nem fogunk csalódni.

Ha gyerekekkel érkeznénk, mindenképpen térjünk be a Paulay Ede utcában található Sugár cukrászdába – a finom sütemények, piték és tortaszeletek mellett a színes cukorkák biztosan elvarázsolják a család minden tagját. A sütemények közül pedig ajánljuk az újhullámos krémeseket, illetve a Balatoni habos mogyorós tortát.

A város egyik ikonikus cukrászdája a budai oldalon, a Szépvölgyi úton található Daubner. Itt szinte nem lehet mellélőni, mindegyik sütemény finom (a kedvenc a málnás rizskocka, a francia krémes, a brazil diótorta), friss, és ami fontos, árban is nagyon kedvezőek. Ha itt jár, akkor ne hagyja ki a helyi gouda sajtos pogácsát – a legfinomabb Budapesten. Erre bizonyíték, hogy nyitástól zárásig szinte mindig még melegen vagy langyosan kapjuk, ugyanis folyamatosan sütik, ám úgy viszik, hogy nincs ideje kihűlni.

Ha a helyiek kedvenceit szeretnénk felkeresni, akkor érdemes betérni például a Ráday utcában található Nándori cukrászdába, ahol hagyományos és újhullámos sütemények közül válogathatunk. Egy kevésbé ismert, de jó cukrászda a Harminckettesek terén található Kristály, ahol nem szabad kihagyni a túrógombóc tortát (máshol ilyet nem csinálnak). Különleges süteményeket, tortaszeleteket kóstolhatunk a La Mimosa cukrászdában is (Radnóti Miklós utca), itt a bécsi vagy a belga krémest, az Őrség zöld aranyát, valamint a Túró Rudi-tortát és az epres rizstortát érdemes kipróbálni. Szintén a helyiek nagy kedvence a Horváth cukrászda (a Petőfi utcában, közel az Újpest központ metrómegállóhoz található), amely a földszinten a hagyományos süteményeket kínálja, az emeleten pedig az újhullámos termékek találhatók.

Az egyik legfinomabb a japán almás krémes, a málnás és a gesztenyés omlett. Hangulatos, családi cukrászda a nyolcadik kerületi Mátyás téren található Rauf cukrászda, ahol a tulajdonos mindennap frissen készíti a finomságokat, minőségi alapanyagokból, különleges kivitelezésben. S hogy teljes legyen a lista, nem hagyhatjuk ki a Mészáros utcában (I. kerület) található Béla bácsi cukrászdáját sem, ahol szintén finom sütemények, torták, szeletek közül válogathatunk, és ugyanez elmondható a Bródy Sándor utcában található Budapest cukrászdáról is. Az elmúlt évek során Budapesten nemcsak a gasztronómiai kínálat, hanem a cukrászdák választéka is nagy változáson esett át, de egy változatlan maradt: minőségi sütemények, egyedi kivitelezések közül válogathatunk, legyen szó hagyományos vagy újhullámos süteményről. Bármelyik helyre is ülünk be, egy biztos: nem fogunk csalódni.

 

Szabó Laci

Bevezető

Ha Budapesten járunk, kihagyhatatlan program az édes kényeztetés – megannyi hagyományos és újhullámos cukrászda közül válogathatunk, ízlésünknek megfelelően. Hogy könnyebb legyen a választás, bemutatjuk a város legjobb cukrászdáit, amelyeket nem szabad kihagyni, és azt is eláruljuk, hol mit érdemes megkóstolni.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Szabó Laci

Zárt tartalom – Bevezető

Ha Budapesten járunk, kihagyhatatlan program az édes kényeztetés – megannyi hagyományos és újhullámos cukrászda közül válogathatunk, ízlésünknek megfelelően. Hogy könnyebb legyen a választás, bemutatjuk a város legjobb cukrászdáit, amelyeket nem szabad kihagyni, és azt is eláruljuk, hol mit érdemes megkóstolni.

Read More

Post Comment