Search by category:
Egyéb kategória

ÚVZ: December 25-től több vendéget fogadhatnak a szállodák!

ÚVZ: December 25-től több vendéget fogadhatnak a szállodák!
Balaskó Réka
2021. 12. 10., p – 08:21

2021. december 10., péntek – 08:30
Friss ikon
Off

Törzs

December 25. után a szálláshelyeken az oltott és a gyógyult vendégektől is negatív koronavírus-tesztet fognak kérni, tesztelésre a helyszínen is lesz lehetőség.

A szálláshelyek férőhelyeinek csak 75 százalékát lehet majd elfoglalni, az üzemeltetőnek pedig gondoskodnia kell a gyakoribb takarításról, fertőtlenítésről.

A korlátozások nem vonatkoznak a hosszú távú szállást nyújtó létesítményekre és a karanténszállásokra. A hotelek éttermeiben az elszállásolt vendégek fogyaszthatnak, de tilos lesz ünnepségeket vagy más jellegű rendezvényeket tartani. A szálláshelyek wellness részlegében egyszerre legfeljebb 30 személy tartózkodhat majd, vagy a másik lehetőség, hogy 25 négyzetméterre juthat egy személy. 

Holnaptól tilos tömegrendezvényeket tartani

Péntektől tilos tömegrendezvényeket tartani. Ez a Szlovák Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) aktuális rendeletéből következik – tájékoztatott Daša Račková, az ÚVZ szóvivője csütörtökön.

Bevezető

A szállodák december 25-től már nemcsak a munkavégzés vagy egészségügyi okok miatt érkező vendégeket fogadhatják, hanem olyan személyek számára is megnyithatnak, akiket beoltottak a COVID-19 ellen, vagy az elmúlt 180 napban átestek a betegségen.

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment