Search by category:
Egyéb kategória

Megújulás a párkapcsolatokban

Megújulás a párkapcsolatokban

Horváth Bianka

2023. 04. 17., h – 10:41

A tél fogságából kiszabadulva mindannyian érezzük a megújulás, az újjászületés iránti vágyat. Ilyenkor levesszük a télikabátokat, előkerülnek a lengébb ruhák, szoknyák, a színesebb öltözékek. Sportolni, kirándulni megyünk, élvezzük a nap melengető sugarait. Párkapcsolatunkra is hatással lehet a tavaszi zsongás…

Az azonban nem tesz jót neki, ha csak tavasszal koncentrálunk minderre. A folyamatos odafigyelés, törődés, a kapcsolat gondozása az érzelmi elhidegülés legfontosabb ellenszere. Egyrészt fontos, hogy foglalkozzunk a párunkkal, másodsorban viszont nem szabad magunkat sem elhanyagolni! Csak akkor tudunk adni, ha mi magunk is jól vagyunk, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben. Ha lehangoltak, önbizalomhiányosak, motiválatlanok vagyunk, akkor a párunkkal sem tudunk úgy törődni, ahogy megérdemelné. Mindez pedig az egymástól való eltávolodáshoz vezet.

A kapcsolatunk megújításának első lépcsője önmagunk feltöltése.

Minden nő életében van olyan személy, akivel szívesen leül kávézni. Talán rég nem hallottunk egymásról, talán múlt héten beszéltünk utoljára, nem számít! Vegyük fel a kapcsolatot, szakadjunk ki a hétköznapokból, üljünk le egy kávéra, menjünk egyet sétálni, és persze beszélgessünk, beszélgessünk!

A nők többsége imád vásárolni. A tavasz remek lehetőséget nyújt arra, hogy a ruhatárunkat új, pompás ruhákkal, izgalmas kiegészítőkkel, ékszerekkel turbózzuk fel. Nem kell óriási kiadásra gondolni, de egy örömteli shoppingolás jót tesz a hölgyek lelkivilágának.

A sport nagyszerű kikapcsolódás és feltöltődés. Számtalan lehetőség közül lehet választani: tempós séta, kutyasétáltatás, jóga, zumba, különböző saját testsúlyos tornagyakorlatok. A fő, hogy megtaláljuk azt a mozgásformát, ami feltölt, és igyekezzünk rendszeresen időt szánni rá.

A művelődés is segít formába hozni magunkat: mozi, színház, koncert vagy egy jó könyv. Ezek mindig ellazítanak, elgondolkodtatnak…

Talán első hallásra úgy tűnhet, hogy ezek a tevékenységek pont elvonják az időt és a figyelmet a párunktól és a családtól, de ez nem így van. Sokkal nagyobb türelemmel, kedvességgel és empátiával tudunk mások felé fordulni, ha kipihentek, feldobottak és mosolygósak vagyunk. Ezáltal a párunk is jól jár: egy megújult, felszabadult, kiegyensúlyozott felesége lesz.

Igyekezzünk hát időt szánni a feltöltődésre akár tavasz van, akár nem, a párkapcsolatunk és bármely emberi kapcsolatunk meghálálja a törődést!

Gyönyörűséges napokat kívánok minden kedves Olvasómnak!

Álló Gabriella

párkapcsolati tanácsadó

Read More

Post Comment