Search by category:
Egyéb kategória

A hónap gólját Vitális Milán lőtte: „Fontos, hogy segítsük a fiatal sportolókat”

A hónap gólját Vitális Milán lőtte: „Fontos, hogy segítsük a fiatal sportolókat”

Zoltán Seres

2024. 05. 29., sze – 13:27

A Niké liga legszebb gólját áprilisban Vitális Milán lőtte. A szezonban először Dunaszerdahelyre vándorol a díj, miután a fiatal középpályás remekül teljesített a Slovan elleni bajnoki mérkőzésen. Ennek köszönhetően a Sport Jövőjéért Alapítványon keresztül 5000 euróval támogathatott valakit.

„Köszönöm a rajongóknak, hogy rám szavaztak”

Ezek voltak a Hónap gólja szerzőjének első szavai. „A sikerhez szükségem volt a szurkolóink segítségére. Együtt sikerült, és most lehetőségem van arra, hogy pénzt adományozzak az akadémiánk fiataljainak. Úgy döntöttem, hogy a legfiatalabbakat támogatom. Már nagyon kellett néhány gól. Az, hogy ez a Slovan elleni mérkőzésen történt és hozzájárult a győzelemhez, valami elképesztő. Azt is mondhatom, hogy ez volt pályafutásom legszebb gólja”. Ez a siker akkora löketet adott a magyar U21-es válogatott focistának, hogy a következő, Zólyombrézó elleni mérkőzésen is gólt szerzett.

„Fontos, hogy segítsük a fiatal sportolókat. A támogatásból több felszerelést tudunk biztosítani, és javíthatjuk az edzésfolyamatot. Ennek nagyon örülök.” A nemrég befejeződött Niké Ligát is megemlítettük pár szóban. „Az idei szezon nehezebben indult, de annál jobban végződött. A győzelmi szériának azonban csak azután volt értelme, hogy az utolsó fordulóban megerősítettük azt a Konferencia Ligába való feljutással. Számomra ez különösen nehéz meccs volt, mert egy lapbüntetés miatt nem játszhattam”. A végső sípszó után azonban Milán ugyanolyan boldog volt, mint a csapattársai. Nemrég alá is írta 2027-ig szóló szerződését. Úgy tűnik, hogy a jövőben is számíthatunk látványos mutatványaira.

Az UEFA Grassroots Awards díjátadóján kitüntetett akadémia

Vitális Milán a DAC Akadémiának adományozta a támogatást, amiről Németh Krisztián igazgató így nyilatkozott: „A pénzt az óvodában a legkisebbek tárgyi ellátására fordítjuk. Úgy gondolom, hogy Milán a minőség, az emberség, a hajlíthatatlanság és az intelligencia tekintetében példaképük lehet. Hisszük, hogy az ő segítségének köszönhetően hasonló jellembeli tulajdonságokkal rendelkező utódokat nevelünk majd”. A Sport Jövőjéért Alapítvány is örömmel támogatja az akadémiát. Példamutató munkájáért az akadémia az UEFA Grassroots Awards-on a „Legjobb profi klub” kategóriában aranyérmet kapott, olyan nagy klubokhoz csatlakozva, mint a Marseille és a Bilbao.

„Ami az akadémiát illeti, ez volt a legsikeresebb évünk. Összesen 40 ifjúsági képviselőnk volt, ami szép szám. Ugyanakkor örülök, hogy a tinédzsereknek sikerült beilleszkedniük Somorjában, és többükkel profi szerződést tudtunk kötni.” Köztük van Udvaros Nathan és Valko Denis is, akik jelenleg a válogatottban szerepelnek az U17-es Európa-bajnokságon. „Elmondhatom, hogy évről évre erősebbek vagyunk. Meggyőződésem, hogy az akadémiáról 15-20 játékosnak van esélye arra, hogy a MOL Arénában az A-csapat mezében játszhasson”. A világszínvonalú körülményekkel, 10 pályával, minőségi gyepszőnyeggel, fitneszlétesítményekkel és egyéb felszerelésekkel rendelkező akadémia képviselői nem titkolják, hogy egy nap Szlovákia legjobbjai szeretnének lenni.

„Segíthetne mindenki, aki tud. Ez nem kötelesség, hanem kiváltság”, mondta nemrég Roman Berger, a Niké vezérigazgatója. Ezért is működik közel négy éve a Sport Jövőjéért Alapítvány, és hasonló módon mutatkozik be a díjnyertes futballklub is. „A DAC küldetésének egyszerre van sport és társadalmi dimenziója is. A társadalmi dimenziónk a játékosokból, edzőkből és szurkolókból álló közösség építése. Azt szeretnénk, ha rendszeresen találkoznának a stadionunkban, és örülnének annak, hogy Dunaszerdahelyen vannak. Emellett a kapukat megnyitjuk a régió csapatai, az iskolások és az óvodások előtt is. Ezért hoztuk létre például a Kukkonia Ligát, továbbá számos más projektünk is van a régió labdarúgásának népszerűsítésére. Ha ők sikeresek lesznek, mi is azok leszünk”.

Jelentkezzen Ön is az Alapba!

Ha futballozik vagy más sportágat űz, a Sport Jövője Alap Önnek is szól. Készítsen videót, regisztráljon a www.nikefondsportu.sk oldalon, és győzzön meg minket arról, hogy megérdemli a támogatást.

Read More

Post Comment