Search by category:
Egyéb kategória

A Sme rodina ellenzi a kötelező oltást, a koalíció többi tagja tárgyalna

A Sme rodina ellenzi a kötelező oltást, a koalíció többi tagja tárgyalna
Balaskó Réka
2021. 12. 08., sze – 08:23

2021. december 8., szerda – 08:32
Friss ikon
Off

Törzs

 A koalíció képviselői megerősítették, hogy Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügyi miniszter rendelet útján is szabad utat adhat a kötelező oltásnak. Utóbbi kijelentette, hogy egyelőre nem szándékozik kötelezővé tenni a vakcinát.

„Igen, Lengvarský maga is bevezetheti” – jelentette ki újságírók előtt Jana Bittó Cigániková (SaS), az egészségügyi bizottság elnöke. Hozzátette: az SaS frakciója nem képvisel egységes álláspontot a kérdésben, de ő maga nem tiltakozna, ha az egészségügyi miniszter a kötelező oltás mellett döntene. „Más kérdés, hogy ez megvalósítható és ellenőrizhető-e a gyakorlatban” – mondta.

Peter Pčolinský, a Sme rodina frakciójának elnöke kijelentette: támogatja az oltást, de ellenzi annak kötelezővé tételét. „Jogi szempontból az ügy az egészségügy-miniszter és a tiszti főorvos kezében van, akik rendeletileg is kötelezővé tehetik az oltást” – mutatott rá Pčolinský, hozzátéve: a Sme rodina nem vétózhatna meg egy ilyen rendeletet.

Nézzük, milyen álláspontot képvisel a többi párt, és mit tervez az egészségügyi miniszter! Folytatás a galériában!

A Sme rodina ellenzi a kötelező oltást, a koalíció többi tagja tárgyalna
2021. 12. 08., sze – 08:30
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: archívum

Bevezető

A rizikócsoportok tagjainak kötelező oltása kérdésében megoszlik a koalíció véleménye. Az OĽANO és a Za ľudí tárgyalna a kérdésről, az SaS nem képvisel egységes álláspontot.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment