Search by category:
Egyéb kategória

Pellegrininek sem tetszik az oltás kötelezővé tétele

Pellegrininek sem tetszik az oltás kötelezővé tétele
Balaskó Réka
2021. 12. 08., sze – 08:47

2021. december 8., szerda – 09:00
Friss ikon
Off

Törzs

Pellegrini és Richard Raši volt egészségügy-miniszter a keddi sajtótájékoztatójukon leszögezték: ez teljesen más helyzet, mint amikor a múltban kötelezővé tették a tetanusz vagy az influenza elleni védőoltást, utóbbit bizonyos korosztályok számára. Pellegrini hangsúlyozta: soha nem kérdőjelezték meg a COVID-19 elleni vakcina hatékonyságát.

Raši Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes szavaira reagált, aki kedden kijelentette: ellenzéki politikusok korábban kötelezővé tettek bizonyos oltásokat a lakosság egyes csoportjai számára. Raši szerint ez az összehasonlítás azért nem állja meg a helyét, mert a szóban forgó vakcinákat akkor már évek óta tesztelték, és ismerték az esetleges mellékhatásaikat. Felhívta a figyelmet, hogy jelen esetben feltételesen regisztrált oltóanyagokról van szó, és az is kérdés, vajon hatékonyak lesznek-e az új variánssal, az ún. omikronnal szemben.

A kormány egyelőre nem szándékozik bevezetni a kötelező oltást, azt szeretnék, ha az emberek önként oltatnák be magukat.

Bevezető

Peter Pellegrini volt kormányfő körül csoportosuló független képviselők is ellenzik a COVID-19 betegség elleni oltás kötelezővé tételét, valamint azt is, hogy az oltatlanoknak hozzá kelljen járulniuk a kezelésük költségeihez.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment