Search by category:
Egyéb kategória

Karácsony Gergely a budapesti főpolgármester-választás megismétlését kérte

Karácsony Gergely a budapesti főpolgármester-választás megismétlését kérte

Kulcsár Péter

2024. 06. 13., cs – 16:45

„Azt gondolom, a kialakult helyzetre egyetlen válasz van: Ha Budapesten megismételjük a főpolgármester-választást” – jelentette ki Karácsony Gergely csütörtök délután a Nemzeti Választási Iroda budapesti épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A főpolgármester a Vitézy Dávid fellebbezésére, az NVI által elrendelt újraszámolásra reagálva kezdeményezi a megismételt választást; szerinte ugyanis riválisának kezdeményezése csak tovább bonyolította a helyzetet, ezért „tiszta vizet kell önteni a pohárba”.

Követelésének egy demonstrációval kíván nyomatékot adni, ezért péntek este hat órára a Nemzeti Választási Bizottság Alkotmány utcai épületéhez hívta azokat, akik egyetértenek azzal, hogy csak egy megismételt választás teremthet tiszta helyzetet a főpolgármester-választásban.

A vasárnapi magyarországi főpolgármester-választáson Karácsony Gergely rendkívül kiélezett versenyben, mindössze 324 vokssal győzött. A választás során azonban 24 592 érvénytelen szavazat volt Budapesten, 76-szor annyi, mint a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti különbség, és erre hivatkozva az LMP jelöltjeként induló, de Szentkirályi Alexandra visszalépésével a kampányhajrában már a Fidesz által is támogatott Vitézy a választás éjjelén jelezte, hogy újraszámlálást fog kérni.

(Telex)

Read More

Post Comment