Search by category:
Egyéb kategória

Régiófoci: 46 perc alatt 8 gólt lőtt Csikmák Gábor

Régiófoci: 46 perc alatt 8 gólt lőtt Csikmák Gábor

Lencsés Zoltán

2024. 06. 14., p – 18:05

Csallóközkürt |

Múlt szombaton a családi nappal tarkított idényzárón taroltak a csallóközkürtiek, tizenkettőt vágtak a kisudvarnokiaknak a dunaszerdahelyi területi bajnokság VII. fociligájában.

A mérkőzésen 46 perc leforgása alatt 8 gólt szerzett a hazaiak mesterlövésze, Csikmák Gábor.

„A találkozó előtti napokban azt rebesgették, hogy az ellenfél nem lép pályára, jobb esetben ifistákkal érkezik hozzánk. Végül eljöttek, szerintem a teljes csapattal, de a játék képe alapján egy megtört Kisudvarnok ellen játszottunk. Mi viszont hoztuk a tavaszi jó formánkat, 12:0 arányban vertük az ellenfelet. Mezünkben kiemelkedő produkcióval, nyolc góllal került rivaldafénybe Csikmák Gábor. A gólözön valójában csak fokozta a jó hangulatot a családi sportnapunkon, melyet a községi hivatallal közösen szerveztünk” – nyilatkozta a szezonzáróról a hazaiak játékosedzője, Harsányi Dávid, aki ugyancsak elégedett volt a kollektíva idénybeli játékával, eredményességével. „51 ponttal a tabella 6. helyén zártunk. Tavasszal igencsak gól-erősek voltunk: Szapon vendégként nyolcat rúgtunk, a csilizradványiakat vendéglátóként 6:1-re győztük le. Az alistáliak elleni idegenbeli meccset 5:1-re, az ekecs-apácaszakállasiak elleni hazai bajnokit 5:0-ra nyertük. Csikmák Gábor lett a mezőny gólkirálya. Modern, látványos focit játszottunk. Egy emberként funkcionáló kollektívát alkotunk. Teljesítményünk értékét hatványozza, hogy a szűk keretre való tekintettel a pályán tizenhárman cserélődtünk” – ecsetelte az alakulat erényeit a tréner, aki a meccseken a csapat egyik vezéregyénisége volt.

A hazai gyökerekkel rendelkező Csikmák Gábor idény közben csatlakozott a társakhoz. Elmondása szerint bajnoki meccsen egyéni rekordot produkált. „Pályafutásom során nem emlékszem hasonló góltermésre. Tavasszal lendületben voltunk, aminek a kicsúcsosodását a gólzáporos idényvégi sikerünk jelentette. Egyébként sokat köszönhetek a társaknak, akik buzdítottak, de gólpasszaikkal is kiszolgáltak. Nekem pluszmotivációt jelentett az a tény is, hogy egykori klubtársammal, Losonszki Márkkal versenyben voltam a gólkirályi címért. Végül a szombati eredményességemnek is köszönhetően 36 találattal (Losonszki 33 góllal zárt – a szerk.) én lettem a befutó. Visszapörgetve az idény filmkockáit, egyértelmű: jó társasághoz csatlakoztam” – fogalmazott a gólzsák, aki korábban a bősiek és a nádszegiek színeiben bajnokcsapat tagja volt, a legfelsőbb szintű kerületi bajnokságban futballozott. „Mindkét klubnak köszönöm a lehetőséget, náluk elértem képességeim felső határát. Nem bántam meg, hogy visszaigazoltam a területi bajnokságba. Lassacskán a civil életemet építgetem, emellett próbálom még élvezni a futballt. Informatikus vagyok, a jövőben a sportban szeretném kamatoztatni tudásomat. Egyébként egészségi problémák miatt is visszakoztam” – fűzte tovább a gondolatsort a mesterlövész, aki nem leplezi, hogy több felsőbb osztálybeli kérője is akadt. „Nyitott vagyok a maradásra, de megfontolom az érdeklődők ajánlatait is. Előbb pihenek, aztán döntök” – hagyta nyitva az átigazolás kiskapuját a 27 esztendős gólerős támadó.

Read More

Post Comment