Search by category:
Egyéb kategória

Foci-Eb: A hollandok hátrányból fordítva legyőzték a lengyeleket

Foci-Eb: A hollandok hátrányból fordítva legyőzték a lengyeleket

Mészáros Richárd

2024. 06. 16., v – 17:03

A holland válogatott hátrányból fordítva 2–1-re legyőzte a lengyel csapatot a németországi labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának vasárnapi nyitómérkőzésén.

Hollandia–Lengyelország 2–1 (1–1)

Hamburg, v.: Soares Dias (portugál)
    gólszerzők: Gakpo (29.), Weghorst (83.), illetve Buksa (16.)
    sárga lap: Veerman (15.)

Verbruggen – Dumfries, de Vrij, van Dijk, Aké (van de Ven, 87.) – Schouten, Reijnders, Veerman (Wijnaldum, 62.) – Simons (Malen, 62.), Depay (Weghorst, 81.), Gakpo (Frimpong, 81.)

Szczesny – Bednarek, Salamon (Bereszynski, 86.), Kiwior – Frankowski, Zielinski (Piotrowski, 78.), Romanczuk (Slisz, 55.), Zalewski – Urbanski (Swiderski, 55.), Buksa, Szymanski (Moder, a szünetben)

16. perc: a lengyelek bal oldali szöglete után Buksa fejelt az öt és felesről a holland kapuba (0-1).

29. perc: Gakpo középről leadott 18 méteres lövése megpattant egy lengyel védőn, a labda így védhetetlenül vágodott Szczesny kapujába (1-1).

83. perc: egy remek holland akció végén Aké sarkazott Weghorst elé, aki hét méterről nagy erővel kilőtte a rövid alsó sarkot (2-1).

Az első félidőben szinte végig fölényben játszottak a sok gólhelyzetet kialakító hollandok, de mivel egy kivételével szinte az összeset elpuskázták, így egyenlő állással vonultak el a szünetre a csapatok.

A fordulás után – a lengyelek jó tíz perce ellenére – ismét szinte végig a hollandok akarata érvényesült, hatalmas mezőnyfölényük a hajrában, a két perccel korábban csereként beállt Weghorst gólja révén érett győzelemmé.

Read More

Post Comment