Search by category:
Egyéb kategória

Magyar Péter beül az Európai Parlamentbe

Magyar Péter beül az Európai Parlamentbe

Mészáros Richárd

2024. 06. 18., k – 20:24

Magyar Péter kedden este Brüsszelből jelentette be, hogy felveszi az európai parlamenti mandátumot, de megjegyezte, hogy ha a mandátum a pártépítés és a Tisza-közösség kárára megy, akkor maga fog azonnal lemondani a mandátumáról.

A Tisza Párt alelnöke azt is elárulta, fél év múlva újra megszavaztatja az embereket arról, hogy maradjon-e vagy menjen  – írja a Telex nyomán a 24.hu.

Azzal kapcsolatban, hogy korábban azt mondta, nem ül be az Európai Parlamentbe, Magyar most úgy fogalmazott, változott a helyzet, de reméli, senki nem vitatja el tőle, hogy azon dolgozik továbbra is, hogy visszavegyék a hazát lépésről lépésre.

Kapcsolódó cikkünk

Az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciója keddi, brüsszeli ülésén 97 százalékos támogatás mellett hozzájárult a Tisza párt felvételéhez az EPP uniós parlamenti képviselőcsoportjába.

Az EPP európai parlamenti képviselőcsoportjának tagjai a Tisza párt felvételét támogató szavazatukkal megerősítették a párt választási listáján szerepelő hét képviselő – Magyar Péter, Dávid Dóra, Tarr Zoltán, Kulja András, Lakos Eszter, Gerzsenyi Gabriella és Kollár Kinga – részvételét a frakció munkájában. Az EPP európai parlamenti frakciója a Tisza párt hét képviselője mellett további hét új tag felvételét erősítette meg.

Az Európai Néppárt közleménye szerint az új tagok felvételével a néppárti frakció megszilárdítja pozícióját, mint az Európai Parlament „messze legerősebb” képviselőcsoportja.

Közölték továbbá, a keddi szavazáson érintett európai parlamenti képviselők az EPP EP-képviselőcsoportjához csatlakoztak, de pártjaik nem csatlakoztak automatikusan az EPP pártcsaládhoz. A pártcsoportbéli tagsággal kapcsolatos döntések egymástól függetlenek – írták.

Az Európai Parlament legfrissebb tájékoztatása szerint az új összetételű uniós parlamentben az új tagokkal együtt az Európai Néppárt 190, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) 136, az Újítsuk meg Európát (Renew Europe) nevű frakció 80, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) 76, az Identitás és Demokrácia (ID) pártcsoport 58, a Zöldek 52, a Baloldal 39 képviselője lehet. Független, illetve az EP-be újonnan bekerült képviselők 89-en vannak. Utóbbiak az új összetételű Európai Parlament megalakulása után még csatlakozhatnak valamely pártcsoporthoz.

Beszélt a videóban arról is, hogy ez a mandátum nem öt évre szól, látni akarja ő is, hogy mennyi kinn tartózkodással és mennyi munkával jár az európai parlament. A politikus abban bízik, hogy ez hozzájárul majd ahhoz, hogy a következő országgyűlésen a Tisza Párt fog győzni.

Magyar hozzátette, hogy az EP fizetésének a felét, azaz négyezer eurót, ami átszámítva körülbelül 1,2 millió forint, felajánlja jótékonysági célra majd. Elsősorban családokat terveznek majd támogatni. A politikus felkérte a többi képviselőt – köztük Deutsch Tamást is – hogy legalább fizetésük felét ajánlják fel ők is majd.

(24.hu)

Read More

Post Comment