Search by category:
Egyéb kategória

Peter Pellegrini Prágában találkozik Petr Pavel cseh államfővel

Peter Pellegrini Prágában találkozik Petr Pavel cseh államfővel

Kulcsár Péter

2024. 06. 25., k – 14:53

Peter Pellegrini szlovák államfő szerdán hivatalos látogatásra Prágába utazik, ahol a legfőbb cseh közjogi méltóságok fogadják, majd csütörtökön és pénteken Szlovákiát képviseli az Európai Tanács ülésén Brüsszelben. Tanácskozik az EU vezetőivel és találkozik Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral is – tájékoztatta a TASR-t az elnöki hivatal kommunikációs osztálya.

„Az első hivatalos külföldi út vár rám ezen a héten, a hagyományok szerint Csehországba vezet. Rögtön utána Brüsszelbe utazom az Európai Tanács csúcstalálkozójára, és kétoldalú megbeszéléseken is részt veszek” – közölte Peter Pellegrini a közösségi hálón.

Prágában Petr Pavel cseh államfő fogadja, majd találkozik Jiří Drahošsal, a cseh szenátus alelnökével, illetve Markéta Pekarová Adamovával, a cseh képviselőház elnökével, továbbá Petr Fiala kormányfővel. Prágában a szlovák államfő tiszteleg a Károly Egyetem Bölcsészettudományi Karán történt lövöldözés áldozatainak emléke előtt is, a Jan Palach téren található emlékműnél.

Szerdán este Brüsszelben Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével tárgyal, csütörtökön Roberta Metsolával, az Európai Parlament elnökével. Pénteken tanácskozik Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral, és részt vesz az Európai Tanács ülésén.

Read More

Post Comment