Search by category:
Egyéb kategória

Sok sofőrt összezavar ez az új jelzőtábla: Íme a valódi jelentése

Sok sofőrt összezavar ez az új jelzőtábla: Íme a valódi jelentése

Karika Alexandra

2024. 06. 28., p – 12:38

Spanyolországban új jelzőtáblákkal ismerkednek a sofőrök – eleinte azt sem tudták, hogy ezek láttán gyorsítsanak, vagy lassítsanak-e.

A spanyol média arról számolt be, hogy a helyi Közlekedési Főigazgatóság frissíti katalógusát, és vadonatúj táblákat helyez ki az utakra. 

Az egyik ilyen új tábla a P-35 jelzést viseli, és két autót ábrázol két egymást keresztező vonallal. Ez egy klasszikus háromszög alakú tábla, piros szélekkel és fehér háttérrel – ez a színösszeállítás általában fokozott óvatosságra való felhívást jelez. Amint a Heraldo írja, a spanyolok a következőképpen fogalmazták meg a jelzőtábla jelentését: „egy olyan útkereszteződés vagy útelágazás közelségének veszélyére figyelmeztet, ahol a járművek gyakran váltanak sávot, ami fokozott ütközésveszélyt okoz.”

Ha egy járművezető ezt a táblát látja, az azt jelenti, hogy ha sávot akar váltani, akkor meg kell adnia az elsőbbséget a főútról érkező járműnek. Mielőtt ezt megtenné, a megfelelő módon kell jeleznie, hogy mit tervez végrehajtani. Ha a járművezető egy főúton kívüli sávba kíván áttérni, azt szintén előre jeleznie kell, és meg kell adnia az elsőbbséget az abban a sávban tartózkodó járműveknek.

A tábla a környező járműveket arra kötelezi, hogy megkönnyítsék a sávváltást a közeledő járműveknek – ezért az előbbieknek lassítaniuk vagy gyorsítaniuk kell attól függően, hogy melyik sávban tartózkodik.

🚘​ Atención a la nueva señal P-35 de la DGT que ya está en las carreteras: qué significa https://t.co/hKHp58a1jc— Heraldo de Aragón (@heraldoes) June 12, 2024

Read More

Post Comment