Search by category:
Egyéb kategória

Tévhitek az emberi testről

Tévhitek az emberi testről

Havran Kati

2024. 06. 28., p – 13:29

Az egészséggel kapcsolatban elterjedt néhány tévhit, amelyeket Ön is ismerhet és terjeszthet. 

Az ujjlenyomatok egyediek

A detektívtörténetekben azt mondják, hogy minden embernek egyedi ujjlenyomata van. Bár ez igaz, vannak olyanok is, melyek annyira hasonlóak, hogy egyes bíróságok már nem veszik az ujjlenyomatokat 100%-os bizonyítékként a gyanúsított bűnösségére vagy ártatlanságára.

Horkolni normális

Lehet, hogy a horkolás a mindennapi rutinunk idegesítő része, de valójában érdemes odafigyelni rá. Számos rejtett egészségügyi problémára utalhat. Ezek közé tartozik az orr légutak elzáródása, az alváshiány és az alvási apnoe.

Az ízületek ropogtatása ízületi gyulladáshoz vezet

A hang, amikor ropogtatjuk az ujjperceinket, valójában a levegő távozásáról árulkodik. Bár az ízületek gyakori recsegése és pattogása sérülést okozhat, a kutatók szerint ez nem növeli az ízületi gyulladás kialakulásának kockázatát.

A csokoládé kiütéseket okoz

Az egyik tipikus tiltott étel, ha a sima arcbőr megőrzéséről van szó, a csokoládé. A csokoládét gyakran társítják a zsíros bőrrel és kiütésekkel, különösen az arcon: ezért azok, akik sima bőrre vágynak, kerüljék az édes finomságot. Pedig nincs tudományos bizonyíték arra, hogy ez az állítás igaz lenne.

Ráncokat okoz a túl sok mosoly 

Ahogy öregszünk, a finom ráncok egyre láthatóbbá válnak arcunkon. Ezeket a ráncokat gyakran a mosolygással hozzuk összefüggésbe, ami nem teljesen helytelen. Egyre gyakrabban jelennek meg, amikor hunyorítunk és mosolygunk. A szép mosoly villantása egy dolog, de a fő bűnös a bőr rugalmasságának és kollagénjének elvesztése. Az öregedés mellett az olyan környezeti tényezők, mint a káros napfény is fontos szerepet játszanak.

Read More

Post Comment