Search by category:
Egyéb kategória

Tour de France – Romain Bardet nyerte a nyitószakaszt

Tour de France – Romain Bardet nyerte a nyitószakaszt

Kulcsár Péter

2024. 06. 29., szo – 18:44

A francia Romain Bardet nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny szombati nyitószakaszát, amelyen Firenze és Rimini között 206 kilométert tekert a mezőny.

A Tour – amelynek a mostani a 111. kiírása – története során először rajtolt Olaszországból.

A 2016-ban második, egy évvel később pedig harmadik, 33 éves Bardet mintegy 50 kilométerre a befutótól megszökött a mezőnytől fiatal csapattársával, a holland Frank van den Broekkel, és bár az előnyük fokozatosan csökkent, ők haladtak át elsőként a célvonalon. A harmadik belga Wout van Aert öt másodperccel mögöttük érkezett be. Az utolsó Tourján szereplő Bardet pályafutása negyedik szakaszsikerét aratta a francia körversenyen, s a második napon ő viselheti az összetett első helyén álló kerekest illető sárga trikót.

A versenyzőket már a nyitányon próbára tették a körülmények, az útvonal kihívásokat tartogatott és nagy volt a hőség is. A 39 éves brit Mark Cavendish-nek, aki a szakaszgyőzelmeket tekintve társbérletben rekorder a belga Eddy Merckx-szel, már az első emelkedő nehézséget okozott, végül az éllovasokhoz képest több mint 32 perces hátránnyal ért be. Egyelőre kérdéses, hogy folytathatja-e a versenyt.

Read More

Post Comment