Search by category:
Egyéb kategória

Europol: közel kétezer antiszemita internetes tartalmat azonosítottak Európában

Europol: közel kétezer antiszemita internetes tartalmat azonosítottak Európában

Mészáros Richárd

2024. 07. 04., cs – 16:35

Több európai ország együttműködésével közel kétezer online terjesztett antiszemita tartalmat sikerült azonosítani és eltávolítani – közölte az Európai Unió hágai székhelyű rendőrségi együttműködési szervezete, az Europol csütörtökön.

A közlemény szerint a június 27-én tartott online művelet az antiszemita tartalmak széles skáláját célozta, beleértve a gyűlöletbeszédet, a holokauszt tagadását és a zsidó közösségek elleni erőszak dicsőítését.

A művelet elsődleges célja az illegális tartalmak eltávolítása volt, és annak biztosítása, hogy az online platformok betartsák a gyűlöletbeszédre és a diszkriminációra vonatkozó európai szabályozást – tájékoztattak.

A vizsgálatok rámutattak, hogy az antiszemita tartalmak széles körben elterjedtek, különösen a dzsihadisták, illetve szimpatizánsaik, valamint úgy a jobboldali, mint a baloldali szélsőséges csoportok között. Az ilyen tartalmakat azonban egyéni felhasználók is terjesztik különböző online platformokon. A gyűlöletbeszéd elterjedését különösen a Hamász iszlamista terrorszervezet Izrael ellen október 7-én elkövetett támadása és az azt követő izraeli katonai válaszcsapás váltotta ki – közölték.

A műveletben 18 ország, Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Dánia, Franciaország, Írország, Litvánia, Magyarország, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, valamint Svájc, Ukrajna és az Egyesült Királyság bűnüldöző szervei vettek részt.

Read More

Post Comment