Search by category:
Egyéb kategória

A Kingfishers lett HashtagKN és a 10. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle legjobbja

A Kingfishers lett HashtagKN és a 10. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle legjobbja

Vataščin Péter

2024. 07. 08., h – 14:37

Komárom |

Hét együttes indult a versenyen, amelyen az ipolysági zenekar nyerte el a többek között 1000 euróval járó pénzdíjat.

A Tiszti Pavilon előtti téren rendezték meg hétvégén a HashtagKN és a 10. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle könnyűzenei tehetségkutatók összevont döntőjét – közölte az főszervező Egressy Béni Városi Művelődési Központ (EBVMK). Mellettük a SZMAZE, az Öröm a zene és a Peron Music Alapítvány voltak a társszervezők.

A pénteki napon négy előadó lépett fel: a jókai Totalica, a csallóközi és mátyusföldi muzsikusok alkotta CloudBurst, a komáromi José LIVE és az ipolysági Kingfishers. Szombaton pedig a budapesti és zselízi zenészekból álló Nepertu, a bősi Afium és a tatai Chowteez foglalhatta el a színpadot. 

A színpadi produkciókat négyfős zsűri értékelte, s a Kingfisherst minősítették a legjobbnak. Az első hely 1000 eurós jutalommal jár az EBVMK jóvoltából. Ezenkívül részt vehetnek az Öröm a zene országos nagy döntőjében, ahonnan 10 produkció jut tovább a Hangfoglaló Program induló zenekari programjának élő meghallgatására. A Kingfishers emellett a Perontól nagyjából 1000 euró értékű „social“ különdíjat is nyert, ami egy személyre szabott közösségi média tréning és mentorprogram. 

A Totalica másodikként 500, az Afium harmadik helyezettként 300 eurós jutalommal térhetett haza. A három dobogós zenekar a Ma7 Médiacsalád által velük készített stúdióbeszélgetés során is bemutatkozhatnak.

Komárom város – amely a Kisebbségi Kulturális Alap mellett a koncertsorozat másik támogatója volt – 500 eurós hangszervásárlási utalvánnyal díjazta a Nepertu koncertjét, míg a José LIVE ingyenesen részt vehet a jövő évi tatabányai Peron Tehetségkutató Fesztiválon.

Read More

Post Comment