Search by category:
Egyéb kategória

Megvan az első női Kaszás Attila-díjas

Megvan az első női Kaszás Attila-díjas

Havran Kati

2024. 09. 02., h – 16:10

Balla Eszter, a 6SZÍN társulat jelöltje kapta idén a Kaszás Attila-díjat, a magyar nyelven játszó színművészek egyik legfontosabb elismerését.

Balla Eszter a Szegedi Nemzeti Színházban vette át az elismerést. A díjra idén három színésznőt, Balla Eszter mellett Ecsedi Erzsébetet és Tóth Ildikót jelölték. A jelöltek három szinten – a saját társulatukban, a szakmán belül és a közönség előtt – is megmérettetnek.

Balla Eszter a Színház- és Filmművészeti Egyetem elvégzése után játszott egyebek mellett a Nemzeti Színházban, a kecskeméti Katona József Színházban, állandó tagja volt a budapesti Madách Színháznak és a Déryné Vándorszíntársulatnak. Számos filmszerepben is látható volt, egyebek mellett a Moszkva tér című alkotásban és a Kontrollban. Jelenleg a Centrál Színház társulatának tagja. A díjjal a színészvilág Kaszás Attila öröksége előtt is tiszteleg: a fiatalon elhunyt, szlovákiai magyar színész ugyanis komoly szerepet vállalt társulatai közösséggé formálásában. Eddig olyan színművészek vehették át, mint Szarvas József, Mucsi Zoltán,  Harsányi Attila és Csankó Zoltán.

Read More

Post Comment