Search by category:
Egyéb kategória

Az amerikaiak szerint Moszkva hazudik, nem vontak vissza orosz csapatokat

Az amerikaiak szerint Moszkva hazudik, nem vontak vissza orosz csapatokat
Balaskó Réka
2022. 02. 17., cs – 10:32

2022. február 17., csütörtök – 10:45
Friss ikon
Off

Törzs

Moszkva még szerdán jelentette be, hogy csapatokat von vissza az ukrán határról. A magas rangú amerikai forrás szerint azonban a bejelentés hamis volt, és az ellenkezője igaz. Az Egyesült Államok azt állítja, az oroszok hétezer fővel erősítették jelenlétüket a térségben – írja a Telex.hu a BBC-re hivatkozva.

Az amerikaiakhoz hasonló következtetésre jutottak az észtek is. Külföldi hírszerzésük szerint: Oroszország továbbra is vonultat fel csapatokat az ukrán határhoz, és a jelek szerint korlátozott támadásra készül az ország ellen”közölte az MTI. Mikk Marran, a hírszerzés igazgatója hozzátette, az oroszok a behatolást rakétákkal történő légi támadással, és kulcsfontosságú területek elfoglalásával tervezik.

Jelenleg úgy értékeljük, hogy elkerülik a népesebb városokat, mert ezeknek a területeknek az elfoglalásához túl sok katonára van szükség” – mondta Marran a szolgálat éves jelentéséről tartott sajtótájékoztatón.

Marran hozzátette, hogy egy másik forgatókönyv szerint a harcok az oroszbarát ukrajnai területeken fokozódhatnak, és ez az eszkaláció „nagyon valószínű”, mivel Oroszország így elkerülhetné a szankciókat.

Az ukrán külügyminiszter bizonyítékokat szeretne látni az orosz csapatok visszavonásáról

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter bizonyítékokat szeretne látni arra, hogy Oroszország visszavonta csapatainak egy részét Ukrajna határának közeléből, mert szerinte csakis ezután lehet a feszültség enyhüléséről beszélni.

(telex, bbc, mti)

Bevezető

Az Egyesült Államok egyik magas rangú tisztségviselője ennek ellenkezője igaz, és az oroszok hétezer fővel erősítették jelenlétüket a térségben.

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment