Search by category:
Egyéb kategória

Magyarázatot vár Gröhlingtől a diplomamunkája körüli helyzetre a Za ľudí
Hegedűs Norbert
2020. 07. 15., sze – 15:01

2020. július 15., szerda – 15:01
Branislav Gröhling
Friss ikon
Off

Törzs

A találkozóra csütörtökön kerül sor – tájákoztatta a TASR hírügynökséget Miroslav Kollár, a Za ľudí képviselői klubjának alelnöke. Az OĽaNO képviselői szintén megvitatják az ügyet, várják, hogyan alakul a helyzet. Michal Šipoš, az OĽaNO képviselői klubjának elnöke közölte, fontolóra veszik, hogy behívják a minisztert. A Sme rodina nem hívja meg a klub ülésére, az SaS képviselői külön kommunikálnak a miniszterrel.

Az OĽaNO képviselői is tárgyalnak a miniszter diplomamunkája miatt kialakult helyzetről: Šipoš elmondta, minden körülményt meg akarnak ismerni, és kérdéseik vannak a miniszterhez. „Megvárjuk, hogy nyilvánosságra hozza, amit ígért” – válaszolta Šipoš a TASR kérdésére. Azt tervezik, meghívják az OĽaNO képviselői klubjának következő ülésére. Gröhling diplomamunkáját 11 év után eltávolították az internetről, amit a miniszter kedden (július 14.) azzal magyarázott, hogy ezt egy licencszerződés alapján tették meg. Hozzátette, a főiskolán hozzáférhető a munka.

A Sme rodina álláspontja szerint a diplomamunka körül kialakult helyzet a miniszter személyes ügye. „Nem fogjuk arra felhasználni ezt a problémát, hogy szétverjük a koalíciót” – mondta a TASR-nek Peter Pčolinský, a párt parlamenti klubjának elnöke, és hozzátette, nem hívják meg a minisztert a klub ülésére.

Anna Zemanová, az SaS képviselői csoportjának elnöke úgy tájákoztatta a TASR-t, nem szerveznek találkozót Gröhlinggel. Ha valamelyik képviselőnek kérdése van hozzá, enélkül is felteheti a miniszternek. „Kiállunk a miniszter mellett. Számomra teljesen világos ez az ügy, nem hasonlítható össze más esetekkel. Nem látom a hibát, de ha hibázott valaki ebben az ügyben, akkor az egyértelműen az iskola volt” – tette hozzá Zemanová.

A Denník N hétfőn (július 13.) írt arról, hogy az oktatási miniszter egy összeollózott, helyenként plágiumgyanús diplomamunkával szerzett magiszteri titulust, és szinte az egész korábbi baccalaureátusi munkáját belemásolta. Igor Matovič (OľaNO) kormányfő még hétfőn azt nyilatkozta, sajnálná, ha Gröhlingnek távoznia kellene a kormányból. Gröhling kedden azt mondta, nem mond le, de ma már máshogyan írná meg a diplomamunkáját

Bevezető

Magyarázatot várnak a Za ľudí képviselői Branislav Gröhlingtől a diplomamunkája körül kialakult helyzetre.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment