Search by category:
Egyéb kategória

Hosszabb ideig kaphatnak állami támogatást a vállalkozók
Hegedűs Norbert
2020. 07. 15., sze – 16:33

2020. július 15., szerda – 16:43
pénz euró
Friss ikon
Off

Törzs

Bár a járványügyi helyzet pozitívan alakult, a munkaügyi minisztérium szerint a koronavírus-járvány negatív hatással volt a munkaerőpiacra. A Pénzügyi Politikai Intézet (IFP) becslései szerint az ország gazdasága idén 9,8%-kal esik vissza a világjárvány miatt. „Ezért tartjuk fontosnak, hogy július vége után is pénzügyi kompenzációt nyújtsunk a munkáltatóknak és a járvány miatt nehéz hehelyzetbe került, önnálló keresőtevékenységet folytató személyeknek” – közölte a munkaügyi minisztérium. Az eredeti terv szerint csak e hónap végéig fizették volna a támogatást.

A javaslat célja a projekt időtartamának meghosszabbítása volt, addig, amíg a kormány jóvá nem hagyja a részmunkaidős foglalkoztatás támogatására szolgáló mechanizmus, az úgynevezett Kurzarbeit bevezetését szorgalmazó törvényjavaslatot. „A projekt kiterjesztése a vállalkozói környezet stabilizálódását szolgálja, amelyet jelentős mértékben befolyásolnak olyan negatív tényezők, mint például a betegség terjedésének esetleges felgyorsulása és az emiatti visszaesés a nyári hónapokban. A gazdaság várható ingadozásainak ellenére így a munkáltatóknak nagyobb mozgásterük lenne, több lehetőségük a munkahelyek megőrzése és az erőforrások jobb felhasználására” – áll a minisztériumi anyagban.

Bevezető

Hosszabb ideig, szeptember végéig igényelhetnek állami támogatást a munkáltatók és az önálló keresőtevékenységet folytató személyek (SZČO). A javaslatot a munkaügyi minisztérium terjesztette elő az Elsősegély (Prvá pomoc) projekt keretében, a javaslatot a kormány szerdán jóváhagyta. Az intézkedés célja a munkahelyek megőrzése.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment