Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová a pandémia hatásairól és a klímaváltozásról tárgyalt az osztrák elnökkel
Hegedűs Norbert
2020. 07. 15., sze – 18:20

2020. július 15., szerda – 18:25
Van der Bellen čaputová
Friss ikon
Off

Törzs

Az elnök asszony megjegyezte, hogy a pandémia kitörését követően most először látogatott egy másik ország államfője Szlovákiába.

„Ez a látogatás tulajdonképpen annak a jelképe, hogy az országaink között ismét megnyíltak a határok, és az emberek újra találkozhatnak” – tette hozzá.

Čaputová Van der Bellennel a két ország jelenlegi helyzetéről és az új szlovák kormány által előidézett változtatásokról is egyeztetett. Beszéltek a koronavírus-pandémia gazdasági és szociális hatásairól is.

č

Az osztrák elnök gratulált Szlovákiának ahhoz, ahogy sikerült megbirkóznia a koronaválsággal. Megjegyezte ugyanakkor, hogy még nem sikerült győzelmet aratni, hiszen például Ausztriában is keletkeznek újabb és újabb járványgócok.

Van der Bellen az európai együttműködés fontosságát hangsúlyozta, nemcsak az egészségügy, hanem a gazdaság talpra állítása és a környezetvédelem területén is. Hozzátette: a COVID-19 elleni vakcinát minden bizonnyal kifejlesztik, a klímaváltozás ellen azonban nem lesz védőoltás.

Bevezető

Zuzana Čaputová államfő szerdán informális találkozó keretében tárgyalt Alexander Van der Bellen osztrák elnökkel a bazini várkastélyban. A találkozó fő témái a koronavírus-pandémia és annak következményei, az újjáépítési alap kérdése, valamint a két államfő közös prioritása, a környezet- és a klímavédelem voltak.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment