Search by category:
Egyéb kategória

Tudjuk, mikor nyit az R7-es gyorsforgalmi út
Hegedűs Norbert
2020. 07. 15., sze – 17:53

2020. július 15., szerda – 18:00
R7-es gyorsforgalmi út
Friss ikon
On

Törzs

Megerősítette lapunknak a közlekedési minisztérium, hogy az R7-es gyorsforgalmi út két szakaszát, valamint a pozsonyi D4-es körgyűrű egy szakaszát ezen a héten vasárnap végleg átadják a forgalomnak.

Ez annyit jelent, hogy a Dunaszerdahely irányából Pozsonyba utazók már a hétfői csúcsforgalom idején elkerülhetik az R7-es gyorsforgalmi úton a túlterhelt 1/63-as utat. 

Az utat eredetileg tavasszal kellett volna megnyitni, ám az új közlekedési miniszter, Andrej Doležal szerint számos hiányosságot találtak az ellenőrzések során, ezek javítása okozta a több hónapos késést. Az autósok kezdetben az R7-esen 25,2 kilométert, a D4-esen 4,5 kilométert vehetnek használatba. Ezen a 29,7 kilométeres szakaszon 22 hidat, öt aluljárót és két kereszteződést (Dénesd és Somorja) építettek.

Egyházgelle közelében egy gyalogosátjáró épült, amelyet kerékpárosok is használhatnak. Az építkezés során az állatokról sem feledkeztek meg, biztonságos átkelésüket három ökodukt szolgálja.

Akik tehát Dunaszerdahelyről utaznak Pozsonyba, azok vasárnaptól Egyházgellénél felhajthatnak az új gyorsforgalmira, s elkerülhetik a forgalmas és túlzsúfolt elsőrendű utat. Az autók aztán a  Ketelec-kereszteződésen rátérnek a D4-es körgyűrű befejezett szakaszára, s Rovinkánál ismét visszakanyarodnak az I/63-as főútra. Mindezt azért, mert az R7-es folytatása Főrév irányába még nincs kész. 

Jobb lesz majd a helyzet ellenirányban, hiszen a sofőrök közvetlenül Pozsony után felhajthatnak majd a D4-es körgyűrűre, a Ketelec-kereszteződésen eltérhetnek az R7-es gyorsforgalmira, s folytathatják útjukat Somorja és Dunaszerdahely irányába. 

Bevezető

Megerősítette lapunknak a közlekedési minisztérium, hogy mikor adják át az R7-es gyorsforgalmi út két szakaszát.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Demecs Péter

Read More

Post Comment