Search by category:
Egyéb kategória

Kikérhetik a veszélyesnek ítélt országokból hazatérők telefonszámát
Mészáros Richárd
2020. 07. 16., cs – 08:01

2020. július 16., csütörtök – 08:14
parlament k
Friss ikon
Off

Törzs

A módosítás értelmében 5000 eurós büntetésre számíthat az, aki vörös kategóriába tartozó országból érkezik Szlovákiába, és nem tartja be a karanténintézkedéseket. A bírságot a regionális közegészségügyi hivatalok fogják kiszabni.

A törvénymódosítás lehetővé teszi a veszélyesnek ítélt országokból Szlovákiába érkező személyek visszamenőleges ellenőrzését. Utóbbiaknak kötelező regisztráltatni magukat, erre SMS-ben is figyelmeztetik őket. A módosítás értelmében a mobilszolgáltatók az ügyfél beleegyezése nélküli is feldolgozhatják a helymeghatározási és egyéb, névtelenített adatokat, valamint továbbíthatják azokat a közegészségügyi hivatalnak.

AZ ÚVZ a telefonszámokat és az egyéb adatokat legfeljebb 60 napig tárolhatja, a feldolgozásuk után törölnie kell azokat. Emellett az alkotmányjogi bizottság elé kell majd terjesztenie egy jelentést arról, hogyan kezelte a szóban forgó adatokat.

Amennyiben Zuzana Čaputová államfő szentesíti a jogszabályt, az a kihirdetése napján lép hatályba.

Bevezető
Pozsony |

A Szlovák Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ SR) a jövőben kikérheti a mobilszolgáltatóktól azoknak a személyeknek a telefonszámát, akik járványügyi szempontból veszélyesnek ítélt, „vörös” kategóriába tartozó országban jártak. Ez az elektronikus kommunikációról szóló, a kormány által javasolt törvénymódosításból következik, melynek következtében módosul a közegészségügy védelméről és fejlesztéséről szóló jogszabály is. A törvénymódosítást, melyet szerdán hagyott jóvá a parlament, gyorsított eljárásban tárgyalták.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment