Search by category:
Egyéb kategória

Új szaktantermekre pályázik Fülek
Hegedűs Norbert
2020. 07. 16., cs – 09:30

2020. július 16., csütörtök – 09:45
Agócs Attila
Friss ikon
Off

Törzs

Agócs Attila polgármester elmondta, hogy a város fejlesztése a koronavírus-krízis ellenére sem áll le, ezúttal a Dél-Nógrád Partnersége Helyi Akciócsoport pályázati felhívására reagáltak, ami alapiskolai tantermek kiépítésére irányul. A város maximum 57 ezer eurós támogatást igényelhet, amiből egyenlően részesülne két helyi szlovák alapiskola és a magyar tanítási nyelvű II. Koháry István Alapiskola.

„A Mocsáry Lajos Alapiskolát ezúttal nem vontuk be, mivel náluk nemrégen sikerült egy másik projektből az inkluzív oktatást szolgáló új tantermeket kiépítenünk” ‒ mondta Agócs.

A projekt finanszírozásában a város öt százalék önrésszel vesz részt.

Mikuš Kovácsová Klaudia, Fülek város szóvivője tudatta, hogy a támogatásból az Iskola utcai alapiskola új informatikai tantermet rendezhetne be, melybe 17 notebook, érintőképernyős interaktív tábla, wifi router és egyéb szükséges felszerelés kerülne. A papréti alapiskola interaktív táblával és projektorral, notebookkal és a helyi gimnáziumban már gazdag tapasztalatokat maga után tudó 3D nyomtatóval szeretné bővíteni az informatikai szaktantermét. Teljes felszereltségű új iskolai műhelyt is szeretnének berendezni, ahol a tanulók fejleszthetnék a kézügyességüket. A projektnek köszönhetően műhelytermekkel gazdagodhatna a Koháry alapiskola is.

Fülek az akciócsoport segítségével szeretne pénz lehívni a Koháry téri koncertterem külső felújítására is és egy olyan projekten is dolgoznak, aminek köszönhetően új gyermekjátszótér épülne a Papréten. 

Bevezető
Fülek |

Három helyi alapiskola szaktantermeinek kiépítésére pályázik Fülek városa, melyekben informatika-oktatás és a manuális készségek fejlesztése zajlana.

Címkék

Település / hely
Fülek

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Hegedűs Norbert

Read More

Post Comment