Search by category:
Egyéb kategória

Sok kedvezményt kínálnak a szállodák, ha most foglalunk
szabolaci
2020. 07. 17., p – 00:58

2020. július 17., péntek – 09:00
A legtöbb hotel lehetővé teszi az ingyenes lemondást, vagy adott esetben egy másik dátumra módosíthatjuk a foglalást
Friss ikon
Off

Törzs

Extra szolgáltatások

 Mivel a legtöbb hotel most próbálja meg pótolni a tavasszal kieső bevételeket, ezért mindent megtesz azért, hogy minél több vendég érkezzen a nyári/őszi hónapokban. Éppen ezért nemcsak az árral csábítanának, hanem egyéb, extra szolgáltatások is megjelentek a nyári akciós kínálatokban. Sok hotelnél például ingyenes a reggeli, valahol a reggelis árért már teljes panziót kínálnak, sőt, az all inclusive hoteleknél az italokkal is színesített egész napos ellátás felára sokkal kevesebbe kerül, mint korábban. Sőt, akár a korábban szigorúan feláras szolgáltatások (pl. minibár, wellnessrészleg használata stb.) is benne lehetnek az alapárban. Olyannal is találkozhatunk, hogy a hotel ingyen transzfert kínál a repülőtérről és/vagy a repülőtérre. Szerencsés esetben pedig akár olyan is előfordulhat, hogy egy kategóriával magasabb szobatípust kínálnak, vagy – ha a foglaltsági adatok ezt lehetővé teszik – felár nélkül juthatunk olyan szobához, amelynek tengerre néző kilátása van.

Fizetési rugalmasság

Az idei nyáron a fizetési feltételek is sokkal rugalmasabbak. A legtöbb hotel lehetővé teszi az ingyenes lemondást, vagy adott esetben egy másik dátumra módosíthatjuk a foglalást. Sok olyan hotel van, amely a foglaláskor nem is kéri el a pénzt, hanem elég a szállodában, érkezéskor kifizetni a szoba díját. Igaz, továbbra is a legolcsóbbak azok a szobák, amelyet azonnal a foglaláskor ki kell fizetni, azzal, hogy most, ha mégsem utazunk, akkor ezt a pénzt vissza tudjuk igényelni – szemben a korábbi szabállyal, amely azt mondta, hogy a legolcsóbb szoba ára nem lemondható, nem módosítható.

Hol foglaljunk?

 Ha szállást keresünk, akkor érdemes több oldalon is megnézni az árat, mivel jelentős különbségek lehetnek egy-egy oldal között. Előfordulhat, hogy ugyanaz a szoba, ugyanarra az időpontra egyik helyen 70 euró, míg a másik oldal 100–150 euróért kínálja. Ezért érdemes felkeresni egy ár-összehasonlító oldalt (hotelscombined.com, trivago.hu, tripadvisor.com stb.), amely az összes elérhető ár alapján megmutatja, hol foglalhatjuk le az adott hotelt a legkedvezőbb áron. Ám mielőtt foglalunk, nézzük meg a hotel hivatalos oldalát is – sokszor az extra kedvezményeket, a csomagajánlatokat csak akkor adják, ha közvetlenül a szálloda oldalán foglalunk.

Hova utazzunk?

A nyári idényben továbbra is érvényben vannak bizonyos korlátozások, de sok népszerű országba szabadon utazhatunk. Ha tengerpart, akkor ilyen lehet Horvátország, Olaszország, Spanyolország vagy éppen Franciaország, míg a városlátogatások esetében az összes zöld, azaz szabadon látogatható ország nagyvárosa közül válogathatunk. Fürdőzéshez, wellnesshez, strandoláshoz, (hegyi) túrához pedig belföldön és a közeli országokban érdemes keresgélni.

Bevezető

Megnyitottak a szállodák, és most megannyi kedvezménnyel, rugalmassággal kínálják a hotelszobákat – a népszerű európai tengerpartokon is. Ha most szeretnénk elutazni nyaralásra, városlátogatásra, valamelyik „zöld” célállomásra, akkor nagyon sok szállodai ajánlat közül válogathatunk, az ilyenkor szokásos főszezoni áraknál lényegesen kedvezőbben foglalhatunk. De nemcsak az alacsony ár, hanem egyéb meglepetések is érhetik a turistákat.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Szabó Laci

Read More

Post Comment