Search by category:
Egyéb kategória

Izrael ellen a bennmaradás a tét

Izrael ellen a bennmaradás a tét
Mészáros György
2020. 10. 13., k – 17:55

2020. október 14., szerda – 17:16
Pavel Hapal
Friss ikon
Off

Törzs

Miután megérkezett Szlovákiába a válogatott a vasárnapi, Skócia elleni (1:0) mérkőzés után, átesett a kötelező koronavírusteszten, amely Pavel Hapal mellett még további négy stábtagnál mutatta ki a fertőzést. A fertőzöttek – akik tünetmentesek – az 
UEFA szabályzata szerint elhagyták a hotelt, amelyben a válogatott a mérkőzések ideje alatt tartózkodik, és 10 napos karanténba vonultak. 
A Szlovák Labdarúgó-szövetség közölte, hogy a cseh edző helyét a Szlovákia–Izrael mérkőzésen segítője, Oto Brunegraf veszi át. Az ő asszisztense pedig az U21-es válogatott szövetségi kapitánya, Jaroslav Kentoš lesz. 
A szlovákok három meccs után két vereséggel és egy döntetlennel a B divízió 2. csoportjának utolsó helyén állnak 1 ponttal. Az izraeliek csupán egyetlen ponttal gyűjtöttek többet Hamšíkéknál, így tulajdonképpen ez a mérkőzés a divízióban való maradásról szól, hiszen, ha Izrael ma legyőzi Szlovákiát, akkor 4 pontra növelheti az előnyét, és novemberben már csak két NL-meccs vár a csapatokra. Ezt megerősítik a csapatkapitány, Marek Hamšík szavai is. „Ez a mérkőzés már a harmadik lesz hat nap alatt. A B divízióban való bennmaradás a tétje, ezért mindent megteszünk, hogy győzzünk. Fontos, hogy jól sikerüljön a regeneráció és fizikailag jól felkészüljünk a meccsre. Remélem, hogy sokkal jobb teljesítményt tudunk nyújtani, mint a skótok ellen. Több helyzetet kell kialakítanunk és hatékonyabbnak kell lennünk a befejezéseknél. Fontos, hogy megszerezzük a három pontot” – mondta a kínai Ta-lien középpályása.
A kapus Dušan Kuciak megerősítette, hogy nagyon fontos mérkőzés lesz a mai. Mindent megtesznek a győzelemért, mert minden pontra szükségük van. Kuciak azzal, hogy Skóciában pályára lépett, rekorder lett a válogatottban. Összesen 2683 nap, vagyis 7 év, 4 hónap és 4 nap telt el két válogatottmérkőzése között. A skótok elleni meccs előtt 2013. június 7-én lépett pályára Liechtenstein ellen (1:1) címeres mezben.
A FIFA-ranglistán jelenleg a 93. helyen álló Izrael ellen a szlovák válogatott a lehető legerősebb összeállításban lép pályára, ezt maga Pavel Hapal vezetőedző erősítette meg. 
A középpályáról hiányozni fog Juraj Kucka, aki begyűjtötte második sárga lapját, Matúš Bero pedig sérülés miatt nem lehet ott a keretben. Továbbá Milan Škriniar és Jaroslav Mihálik sem áll Hapal, illetve Brunegraf rendelkezésére, ők még a pozitív koronavírusteszt utáni karanténban vannak.
A szlovák válogatott eddig ötször lépett pályára Izrael ellen, 3 győzelem és 2 döntetlen a mérlegük. Utoljára szeptemberben csapott össze a két válogatott Netanjában, ahol az izraeliek a hosszabbításban mentették 1:1-es döntetlenre a mérkőzést. 
Az összecsapást a spanyol Alejandro Hernández vezeti. ⋌(TASR)

Bevezető

A szlovák labdarúgó-váloga-tott ma este (20.45) a nagy-szombati Anton Malatinský-stadionban lép pályára Izrael ellen a Nemzetek Ligája 4. fordulójában. A szlovákok dolgát nehezíti, hogy vezetőedzőjük, Pavel Hapal is elkapta a koronavírust, így nem lehet ott a mérkőzésen.
 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

Read More

Post Comment