Search by category:
Egyéb kategória

Közös sajtótájékoztatót tartott Matovič és az MKP vezetősége

Közös sajtótájékoztatót tartott Matovič és az MKP vezetősége
Mészáros Richárd
2020. 10. 13., k – 16:35

2020. október 13., kedd – 16:49
Matovič Forró Berényi
Friss ikon
Off

Törzs

Az MKP két vezetője, Forró Krisztián elnök és Berényi József alelnök a miniszterelnök meghívására érkezett a kormányhivatalba. Matovič arra kérte őket, hogy a magyar közösség irányába is segítsék kommunikálni a járványellenes intézkedések fontosságát.

Forró Krisztián MKP-elnök a kormányfővel közösen tartott sajtótájékoztatón elmondta, a világjárvány utáni uniós újjáépítési alapról is tárgyaltak. Ennek keretében az ország déli régióinak szánt fejlesztési forrásokról beszéltek. Forró arról is beszélt, a pártja segíteni fogja a járvány leküzdését szolgáló információk kommunikálását.

Berényi József, az MKP alelnöke pedig arról beszélt, a kormányfővel való beszélgetésen a déli régiók infrastruktúrájának fejlesztéséről beszéltek, amelyet ugyancsak az uniós forrásokból lehetne megvalósítani.

Matovič egyben bocsánatot kért azért, mert néhány nappal ezelőtt egy nyelvbotlását úgy kommentálta, „elnézést, hogy magyarul beszéltem”. A kormányfő szerint most tudatosította, hogy a magyar szó ilyen jelentésű használata sértő a nemzeti közösség tagjai számára.

„Elnézést kérek ezért a fogalmazásmódért” – mondta.

Forró a sajtótájékoztatón magyarul is felszólalt, a szájmaszk, a távolságtartás és a kézmosás fontosságára hívta fel a figyelmet.

Az egyesülési szándékát kinyilvánító három párt, az MKP, az Összefogás és a Híd kapcsán a miniszterelnök arról beszélt, ha létrejön az egységes politikai szubjektum, akkor egyértelműen foglaljon állást azzal kapcsolatban, hogy a Smer és a Hlas vagy a jelenlegi kormánypártok és az előző kormányzási ciklus demokratikus ellenzékének oldalán áll.

Azzal kapcsolatban, hogy a leendő közös pártnak az MKP vezetése szerint egyértelműen el kell-e utasítania a Smer és a Hlas párttal való koalíciókötést Forró úgy fogalmazott, a jelenlegi kormánypártok a partnereik.

Bevezető
Pozsony |

Az uniós források felhasználásáról és a világjárvány leküzdéséről tárgyalt Igor Matovič (OĽaNO) kormányfővel az MKP vezetése. Forró Krisztián, az MKP elnöke magyar nyelven is hangsúlyozta a koronavírus-járvány megfékezését célzó óvintézkedések betartását.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Czímer Gábor

Read More

Post Comment